Eğitim Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavında Birbirleriyle Yarıştılar

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi’nde sınav heyecanı yaşanıyor. Resim veya müzik öğretmeni olmak isteyen onlarca aday öğrenci, Resim Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği lisans programlarına girmek için yarışıyor. Eğitim Fakültesi’nde öğrencilerin bir kısmı Resim Öğretmenliği’ne girmek için sınavda ter dökerken, tek tek sınava alınan diğer salondaki adaylar ise Müzik Öğretmenliği’ne girebilmek için çaba gösterdiler. Oldukça heyecanlı oldukları görülen öğrencilerden 70’i lisans programlarında eğitim görmeye hak kazanacaklar.

Özel yetenek sınavının sonuçlarına göre, 170 öğrencinin başvurduğu AİBÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi ABD Resim Öğretmenliği lisans programına 40; 130 öğrencinin başvurduğu Müzik Eğitimi ABD Müzik Öğretmenliği lisans programına ise 30 öğrenci alınacak.

Sınavda Resim Öğretmenliği’nde eğitim görmek isteyen aday öğrencilerin kompozisyon, oran-orantı, perspektif, estetik duyarlılık, yaratıcılık, özgünlük vb. yeterlilikleri değerlendiriliyor. Müzik Öğretmenliği’ne girmek isteyen öğrencilerin ise işitsel algı, müziksel bellek, müziksel dikte deşifre yeterlilikleri, çalma ve söyleme beceri ve yeterlilikleri ile müzik teorisi ve kültürüne yönelik bilgileri ölçülüyor.

Önceki İçerikBeko Basketbol Ligi’ne AİBÜ’de Hazırlanıyorlar
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı