“Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” Etkinliği…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi, Bolu Kent Konseyi ve Bolu’da faaliyet gösteren engelli dernekleri, İzzet Baysal Caddesi’nde açtıkları stantta düzenledikleri etkinliklerle otizme dikkat çektiler.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Elif Sazak Pınar, Bolu Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Timuçin Erem, öğretim elemanları, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

“Otizmin farkındayız, onların yanındayız” sloganı kapsamında düzenlenen etkinlikte Başkan Yılmaz ve diğer katılımcılar, değişik renklere boyadıkları ellerini kağıt üzerine baskı yaparak otizme dikkat çektiler.

Alaaddin Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, otizmli çocukların farkında ve yanında olduğunu vurgulayarak, “Bundan 15 sene önce otizmli çocukları hiç kimse dışarıda göremezdi ve bu çocuklar ailelerine birer yüktü. Oysa Ak Parti iktidarında tüm engellilere sahip çıkıldı. Engelli yaşam kampüsü ile ilgili bir çalışmamız sürüyor. Belediye olarak, Sağlık, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları ile müşterek bir projeyi hayata geçirmek üzereyiz. Bu projeyle artık bu çocuklar hayatın içine daha çok katılacaklar ve aileleri de rahatlayacaklar. Bu çocuklarımızla daha çok beraber olarak onların mutlu olmasını sağlamaya çalışacağız.” diye konuştu.

Önceki İçerikAhmet Taşgetiren, Türkiye’nin Geleceğini İnşa Meselesini Anlattı
    Sonraki İçerik3 Göl 3 Rota Bahar Yürüyüşleri