Orman Genel Müdürlüğü, 180. Kuruluş Yılını BAİBÜ’de Bahar Konseriyle Kutladı

Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 180’inci yıl dönümü ve Orman Haftası nedeniyle Bolu Belediyesi Türk Musıki Topluluğu tarafından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bahar konseri verildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen konsere, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve sanatseverler katıldı.

Şef Rıfat Günen yönetimindeki Bolu Belediyesi Türk Musıkisi Topluluğu’nun seslendirdiği hicaz faslından sonra 16 solist, halk müziği, sanat müziği ve popüler müzik dallarında eserler icra ettiler. Koro, Ormancı Marşı’nı da seslendirdi. Marşın bestecisi Kaya Ulaş ve söz yazarı Hülya Şimşek’te, koroya, konuk sanatçılar olarak katıldılar.

Konserin açılış konuşmasını Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin yaptı. Keskin, Orman Bölge Müdürlüğü’nün Bolu için önemine değinerek, özetle “İlimizin yüzde 65’i devlet ormanıdır. Orman sanayisi, sanayi kuruluşları içinde 4’üncü sırada yer almaktadır. İlimizdeki köylerin büyük bölümü ise orman köyü statüsündedir ve en önemli geçim kaynağı ormancılıktır. İllerin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında Bolu, Türkiye genelinde 14’üncü sıradadır. İlimizdeki bu gelişmişliğe önemli ölçüde katkı veren ormancılık sektörü olmuştur.” diye konuştu.

Konserin sonunda Şef Rıfat Günen ve konuk sanatçılara, protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Haber ve Fotoğraflar: Gazetecilik Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Sevgi Pilgi

Önceki İçerikGeleceğin Öğretmenlerinden Anlamlı Etkinlik…
    Sonraki İçerikMusa Dağdeviren ile Söyleşi