Öğrenciler, Etkinlik Kazanımlarını Destekleyen Sosyal Transkript Uygulamasına Başvurabilir

    Öğrencilerin sosyal kazanımlarını ve özgeçmişlerini zenginleştirmek amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü tarafından hayata geçirilen Sosyal Transkript uygulaması devam ediyor.

    Akademik Transkripten farklı olan Sosyal Transkript, öğrencilerin Üniversitemizde ya da kamu kurumları bünyesinde düzenlenen bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile topluma hizmet etkinliklerine katılımlarını, bu etkinliklerden elde ettikleri kazanımları ve bunların belgelenmesini kapsıyor.

    Nasıl Başvuruluyor?

    Öğrenciler, Sosyal Transkript uygulamasından yararlanmak için sosyaltranskript.ibu.edu.tr bağlantısı üzerinden kurumsal e-posta ve şifrelerini kullanarak başvuru yapabilirler. Faaliyeti tanımlayan form web üzerinden doldurulup, faaliyete ilişkin kanıt sisteme yüklenerek başvuru gerçekleştiriliyor. Öğrenciler; Kulüpler ve Organizasyonlar, Topluma Hizmet, Kazanılan Dereceler ve Ödüller, Bilimsel Etkinlikler, Kültürel, Sanatsal ve Sportif Etkinlikler kategorilerinden herhangi birine uygun olan faaliyetlerinin Sosyal Transkriplerine eklenmesini talep edebiliyor.

    Değerlendirmeyi Öğretim Elemanları Yapıyor

    Öğrenciler, değerlendirme dönemleri hariç başvuru yapabiliyor. Değerlendirme, güz ve bahar dönemlerinde, akademik takvimde ilan edilen final sınavları boyunca, fakülte, yüksekokul ve meslekyüksekokulu komisyonları tarafından yapılıyor. Bu birimlerde görev yapan dekan veya müdür tarafından, öğretim elemanları arasından belirlenen komisyon başkan ve üyeleri, öğrencilerin sosyal faaliyetlerine ilişkin  başvurularını, sundukları kanıtlar çerçevesinde değerlendiriyor. Reddedilen başvurular, “Ret” ifadesinin yer aldığı öğrenci arayüzünde gerekçesiyle birlikte görülüyor. Onaylanan başvurular ise, “Kabul” ifadesiyle yer alıyor. Öğrenciler, başvuru yaptıkları sosyal faaliyetlerle ilgili itiraz veya düzeltme talebinde bulunabiliyor. Talepler, değerlendirme sonuçlandıktan sonra, 5 iş günü içinde komisyona yazılı olarak yapılıyor. Talep değerlendirmesi, 2 hafta içerisinde yapılan toplantıda görüşülerek sonuçlandırılıyor.

    Faaliyetler, Kronolojik Olarak Sosyal Transkripte Yer Alıyor

    Onaylanan faaliyetler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın veri tabanına kaydediliyor. Öğrenci, sınıflandırılmış şekilde ve kronolojik olarak faaliyetlerin yer aldığı Sosyal Transkriptini, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan web arayüzünden görebiliyor ve bu belgeyi, çıktı olarak yazıcıdan alabiliyor. Çıktı alınan transkriptlerde, sahteciliği önlemek için doğrulama kodu uygulanıyor.

    Önceki İçerikEğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube Başkanlığı Hamsi Şenliği Etkinliği
    Sonraki İçerikTÜBİTAK 2209-B-Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Başvuruları Başladı