Öğrenci Konseyi’nden Dünya Kadınlar Gününde İki Anlamlı Etkinlik

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Öğrenci Konseyi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü iş birliğiyle kadına şiddet konusunun ele alındığı konferans düzenlendi. Konferansta kadınlara, maruz kaldıkları veya kalabilecekleri şiddet durumunda hangi yolları izleyebilecekleri anlatıldı; kadına şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğu vurgulandı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi’nde Psikolog olarak görev yapan Müge Moral verdi. Fiziksel, ‘duygusal, psikolojik, sözel’, cinsel ve ekonomik şiddet hakkında bilgi veren Moral, “Kadına şiddette bütün bu şiddet türleri iç içe geçmiştir. Şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin varlığı halinde herkes bu durumu resmi makam ve mercilere ihbar edebilir. İhbarı alan kamu görevlileri kanun kapsamında görevlerini gecikmeksizin yerine getirmek ve uygulanması gereken diğer tedbirlere ilişkin olarak yetkililere haber vermekle yükümlüdür.” diye konuştu.

Öte yandan AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Kadınlar Günü münasebetiyle karanfil dağıtarak kampus ve Rektörlükte bayan öğrenci ve çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Önceki İçerikİngilizce Konuşma Kulübü
    Sonraki İçerikRektörümüz, Bolu Valisi Aydın Baruş’u Ziyaret Etti