Müzik Dünyası 33. ISME Bakü Konferansı’nda Buluştu

Dünyanın önemli müzik eğitimi etkinliklerinden biri olan 33. Uluslararası Müzik Eğitimi Birliği (International Society for Music Education-ISME) Bakü Konferansı, 15-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında Azerbaycan’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Müzik Eğitimi Birliği (ISME), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği ile ISME Türkiye Ulusal Temsilcisi olan Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) iş birliğiyle düzenlenen konferansa, Bakü Müzik Akademisi ile Azerbaycan Milli Konservatuvarı ev sahipliği yaptı.

Konferans, Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın Haydar Aliyev Sarayı’nda düzenlediği ve yaklaşık 400 sanatçının görev aldığı açılış Seremonisiyle başladı. Seremoninin ardından açılış konuşmaları yapıldı. Konferansa katılan çok sayıda sanatsevere, Azerbaycan Kültür Bakanı Abulfas Garayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, ISME Başkanı Prof. Lee Higgins ve Konferans Başkanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Alpagut hitap etti.

52 ülkeden ISME delegesi ve müzik eğitimi uzmanlarının sunumlar yaptığı konferansta ayrıca dünyaca ünlü isimler, tüm katılımcıların ortak olarak izlediği sözlü sunumlar gerçekleştirdi. TÜRKSOY’a bağlı Türk Cumhuriyetleri’nden gelen özgün müzik gruplarının sunumu büyük bir ilgi görürken konferans tarihinde ilk kez “Türk Dünyası Oturumu / Turkic Session” düzenlendi. Bu oturumda konferansa Türkiye’den katılan Prof. Dr. Ali Uçan da bir sunum yaptı.

Konferansta ayrıca, dünyaca ünlü katılımcıların sunumları ile TÜRKSOY’a bağlı Türk Cumhuriyetleri ve Türk topluluklarından gelen özgün müzik gruplarının sunumları beğeniyle izlendi. 15 ülkeden katılan performans gruplarının gerçekleştirdiği etkinlikler büyük ilgi gördü. Konferans, Finlandiya’nın ünlü müzik grubu Frigg’in verdiği konserle sona erdi.

Konferans kapsamında ayrıca Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, ISME Türkiye Heyetini büyükelçilikte ağırladı. Prof. Dr. Uğur Alpagut, burada yaptığı konuşmada, 4-7 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Üç Deniz” (Doğu Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi) adlı ISME İstanbul Bölge Konferansı hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, bu önemli etkinliğin bazı bölümlerini Bolu’da gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Azerbaycan Milli Konservatuvarı’nın hazırladığı “Türk Dünyası Oturumu Bildiri ve Sunum Kitabı” için: http://konservatoriya.az/ISME/2018.pdf

ISME Bakü Konferansı ve Tüm Etkinlik Ayrıntıları için: http://www.isme2018.org/

Önceki İçerikAyvaz Elektromobil, TÜBİTAK’ın Yarışına Hazır…
    Sonraki İçerikÖzgür Yazılımın Marka İsmi Linux Yaz Kampı, Üniversitemizde Gerçekleştirildi