Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

23 Ekim 2019 tarihinde Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Akademik Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ömer Özyurt, Mühendislik Fakültesi’nin misyon, vizyon, amaç ve hedefleri, fakültenin fiziki alt yapısı ve bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar, fakültenin bilimsel proje ve çalışmaları ile akademik ve idari personel hakkında bilgiler verdi.

Gelecek dönemde, Kalite Güvence Sistemi kapsamında, bölümlerin öğretim planında 7+1 sisteminin uygulanabilirliği ve akreditasyonu ile fiziki alt yapının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar ve açılması planlanan yeni bölümler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özyurt, TAİ ile yapılan staj iş birliği anlaşması ve 4 bölümün Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman ise, yoğun programından dolayı Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katılamayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

Prof. Dr. Yaman, akademik ve idari personelimizin Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunu ve üniversitemizin başarılarının hepimizi gururlandıracağını vurgulayarak, personelimizin, üniversitemizi hak ettiği yerlere getirmek için elinden gelen gayreti fazlasıyla göstermesi gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, öğretim elemanları ve doktora öğrencilerimizin uluslararası makaleleri ile TÜBİTAK, BAP ve dış kaynaklı proje sayılarını artırmalarını beklediklerini vurguladı.

Açılışın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının sonunda, 2019 yılında Profesör ve Doçent kadrolarına atamaları yapılan öğretim üyelerine tebrik plaketleri takdim edildi.

Önceki İçerikÜniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleştirildi
    Sonraki İçerik‘Öğrencilerimiz ve Personelimize Geçmiş Olsun’ Mesajı