Mudurnu MYO’nun Yöresel Lezzetler Etkinliği Sürüyor

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, Mudurnu’nun yöresel lezzetlerini yeniden keşfetmek ve ilçe turizmine katkı sağlamak amacıyla Hacı Abdullahlar Konağı’nda düzenledikleri etkinlikte Mudurnu’ya özgü lezzetleri hazırladılar. Etkinliğe; Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, hayırsever işadamı Süreyya Astarcı ile Mudurnu MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli ve öğrenciler katıldı.

    Rektör Coşkun, burada yaptığı konuşmada, gastronomi alanında Üniversitemizdeki akademik yapılanmayı çok daha ileri bir seviyeye taşımak istediklerini ifade ederek, bilimsel çalışmaları uluslararası arenaya taşıyarak geliştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Doç. Dr. Mustafa Midilli ise bu tür uygulamaların Üniversite ile sektör iş birliğini güçlendirdiğini ve en önemlisi öğrencilerin sektöre donanımlı bir şekilde katılmalarını sağladığını söyledi.

    Ardından öğrenciler Mudurnu’ya özgü Kızılcık Tarhana Çorbası, Kabak Tatlısı ve Topal Hoşafı gibi lezzetleri konuklara ikram ettiler ve protokolden tam not aldılar. Özel bir televizyon kanalında program hazırlayan ünlü sunucu ve yapımcı Vahe Kılıçarslan ile ekibi de etkinliğe katılarak çekim yaptı. Kılıçarslan, öğrencilerle birlikte Mudurnu’ya özgü lezzet ‘İçi Doldurma’ hazırladı.

    Etkinliğin ardından Rektör Coşkun, Bolu Valisi Zahteroğulları ve protokol üyeleri ile birlikte Mudurnu Süreyya Astarcı MYO’nu ziyaret etti ve 450 öğrencinin eğitim gördüğü okulun kütüphane ve yemekhane gibi bölümlerini gezerek bilgi aldı.

     

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikBolu Protokolü Mengen MYO’nun Aşçılık Kursuna Katıldı