Model Davranışlar Konferansları ‘Oruç ve İnfak’ Konusu ile Devam Etti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Akşemsettin İslamî Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde(AKİMER) de “Oruç ve İnfakta Model Davranışlar” konferansı düzenlendi. AKİMER ve Bolu İl Müftülüğü kapsamında hazırlanan ve dördüncüsü düzenlen konferansı AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal verdi. Yoğun ilgi gören konferansa İl müftüsü Orhan Genç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan konferansta Doç.Dr Şaban Karasakal yoğun ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti. Yaklaşan ramazan ayı öncesinde Oruçla ilgili olarak savm, itikaf ve itidal gibi kavramlarla, orucun sağlık üzerindeki faydalarını sıralayan Karasakal, peygamber efendimiz döneminden bu güne örnek teşkil eden birçok önemli hususları kıssalara ayet ve hadisler eşliğinde dikkat çekti. Karasakal, halkımızın Ramazan ayında vakitlerini en güzel şekilde değerlendirerek güzel ahlakın senenin diğer aylarına da yansıyacağını belirtti.

Konferansın sonunda katılımcıların görüşünü alan Şaban Karasakal, Ramazan ayında konferansların iftarla birlikte devam edeceğini ve Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiinde teravih namazı kılınacağını da ifade etti.

Önceki İçerikGenç Yazarlar Medeniyet Öncülerini İlahiyat Fakültesinde Anlattılar
    Sonraki İçerikÜniversite-Sanayi İşbirliği’ni Güçlendirecek ‘Uygulamalı İşyeri Eğitimi 3+1 Modeli’ İçin Çalışmalar Hızlandırıldı