MMF Öğrencileri de Mezun Oldu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) geçtiğimiz Cumartesi günü Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, dün ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Gün boyu Kongre Merkezi Bordo Salonda her bölüm için ayrı ayrı mezuniyet törenleri düzenlendi. Törenlere, öğrenciler ve aileleri başta olmak üzere Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, dekan yardımcısı, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katıldı. Törenlerin sonunda mezuniyet belgelerini alan ve keplerini havaya fırlatan öğrenciler ardından mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.
    Gıda Mühendisliği Bölümünün töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba, öğrencilere seslenerek, “Sizler hakikaten çok şanslı öğrencilersiniz. Ülkemizin en güçlü gıda mühendisliği alt yapısı olan bölümlerinden birinde okudunuz. Bunun değerini mezun olduktan sonra daha iyi göreceksiniz. Bölümümüz hakikaten akademik personeliyle, fiziki ve laboratuvar imkanlarıyla, altyapısı oldukça güçlü bir bölüm.” dedi.
    Prof. Dr. Zorba, konuşmasını, “Yarın meslek hayatına atıldığınız zaman ürettiğiniz ürünün her şeyden önce insan için olduğunu asla unutmayın. Yaptığınız işle aynı zamanda büyük bir ibadeti de yerine getirmiş oluyorsunuz. İnsanlar, altında sizin imzanız olduğu için ürettiğiniz gıdaları hiç tereddüt etmeden güvenerek tüketecekler. Lütfen bu sorumluluğunuzun farkında olun ve gereğini yapın. Sizler güvenilir ve temiz gıda üretmekle veya bunların üretimine önemli katkı sağlamakla mükellefsiniz, bunu asla unutmayın.” diyerek sürdürdü.
    Mezun olmanın bir son değil başlangıç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zorba, “Mezun olduktan sonra bir kısmınız belki kamu sektörüne geçeceksiniz, bir kısmınız akademik kariyer yapıp meslektaşımız olacaksınız, bir kısmınız da -ümit ediyorum ki inşallah büyük bir kısım bu gruba girer- kendi işini kurup kendi patronu olacak, müteşebbis olacak. Hakikaten ülkemizin güçlü müteşebbislere ihtiyacı var. Meslek hayatınıza nasıl başlarsanız başlayın her şeyden önce mesleki kuralları, etik kuralları ve evrensel ahlaki değerleri asla unutmayın. Karar vermek istediğinizde ise vicdanınızı dinleyin.” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikKonferans: Velilere Yönelik “Sınav Kaygısı”
    Sonraki İçerikÖğrencilerimiz Tarihimizin Dönüm Noktalarından Olan Çanakkale’yi Ziyaret Ettiler