Mısralarda Yaşayan Şair: Mehmet Akif Anma Programı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Mefkûre Kültür ve Düşünce Topluluğu tarafından ‘Mısralarda Yaşayan Şair: Mehmet Akif’ adlı konferans düzenlendi.

Akşemseddin İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa AİBÜ Türk Dili Bölümünden Dr. Selami Alan AİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program İstiklal marşını güzel okuma yarışması, Bolu il üçüncüsü, ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Zeynep Rana Haykır’ın Seslendirdiği  İstiklal Marşı şiiri ile başlandı,  Zulmü Alkışlayamam şiirini seslendiren Yusuf Bilal Karasakal büyük alkış topladı.

Mefkûre Kültür ve Düşünce Topluluğu danışmanı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal konuşmalarında; Akif’i anmak Abdülhamit’i anmak ya da başka büyüklerimizi başka değerlerimizi anmak, birileri için görevdir birileri için şereftir, biz Akif’i anmayı şeref olarak kabul edenlerdeniz, bu şerefle Mehmet Akif’i anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Bu ümmet için haykıran örnek alınması gereken bir yaşantısı olduğunu, yeni Akif’lerin doğmasına bizler vesile olalım“ diye konuştu.

Anma Programına Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selami Alan “Mısralarda Yaşayan Şair” konulu konferansıyla katıldı. Dr. Selami Alan; “Mehmet Akif şiir yazıyor ama onun derdi kendini öne çıkarmak değil toplumun derdini dertlenip toplumun problemlerini gündeme getirmek ve bizleri ayağa kaldırmaktır. Bu sebeple Mehmet Akif şiirlerinde, tıpkı Kuran’ı Kerim’in anlatım yolunu benimsemiş ve unutulmaz bir iz bırakmıştır’ dedi. Alan, Mehmet Akif’in kendini anlattığı şiir ve beyitlerini okuyarak kendisi hakkında bilgiler paylaştı.

Anma programında ayrıca Sonbaharın renkleri adlı Fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve katılım belgeleri  takdim edildi.

Önceki İçerikAbant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü Başsağlığı Mesajı
    Sonraki İçerikAbant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü Başsağlığı Mesajı