Mimarlık Öğrencilerinden Mekân Tasarımları Sergisi…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mimarlık Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerinin, Türkiye’deki kentlerin tarihi, kültürel ve mimari dokusundan esinlenerek atık malzemelerle hazırladıkları mekân tasarımları, Mühendislik Mimarlık Fakültesi bahçesinde sergilenmeye başladı.

Temel Tasarım dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Eylem Akgül Yalçın, Öğretim Görevlileri Mehmet Ümit Meterelliyöz ve Bahar Akbulak ile Arş. Gör. Müge Haliloğlu koordinatörlüğünde Mimarlık öğrencilerine yönelik Türkiye Pavilyonları (mekân tasarımları) final projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında 74 öğrenci, önce eskiz çizimlerini ve maketlerini hazırladıkları 22 mekân tasarımını, atık malzemeler kullanarak tamamladılar.

Proje kapsamındaki çalışmalar arasında, 4 bin kağıt bardak kullanılarak tasarlanan Antalya’daki Dünyaca ünlü Aspendos Antik Kenti ile ip, demir ve misina kullanılarak ağaçlar arasında tasarlanan Pamukkale travertenleri de bulunuyor. Sergide ayrıca, çöp şişler kullanılarak kılıçların ve savaş mücadelesinin betimlendiği Malazgirt Meydan Muharebesi tasarımı ile Mevlana öğretisi gibi çalışmalar da yer alıyor.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikGenç Fizyoterapistlerin Mezuniyet ve Yemin Töreni Yapıldı