Mezunumuz Tuğba Genç, Hayrat Kaymakamı Oldu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden (AİBÜ) 2008 yılında mezun olan Tuğba Genç, Türkiye’nin sayılı kadın mülki amirlerinden biri oldu. Trabzon’un Hayrat ilçesine kaymakam olarak atanan ve geçtiğimiz ay görevine başlayan Genç, böylece ülkemizin sayılı kadın kaymakamlarından biri olmayı başardı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Genç’e bir kutlama mesajı göndererek kendisini tebrik etti.

AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Tuğba Genç, 2009’da Kaymakam Adaylığı sınavını kazanmasının ardından 2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Karabük Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Samsun’da teftiş stajının ardından Ankara Polatlı’da kaymakam refikliği görevinde bulunan Genç, sırasıyla Kırıkkale’nin Karakeçili ve Çorum’un Uğurludağ ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. 98. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayan Tuğba Genç, 20 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2013/463 sayılı müşterek kararname ile Trabzon’un Hayrat ilçesine kaymakam olarak atandı ve geçtiğimiz ay görevine başladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak Türkiye’nin sayılı kadın kaymakamlarından biri olmayı başaran sevgili öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Önceki İçerikÜniversitemizde Öğrenci Kayıtları Başladı
    Sonraki İçerikAİBÜ Dağcılık Kulübü Dünyaca Ünlü Tanrı Dağı’na Tırmandı