Merve Nur İslami Dayanışma Oyunlarında Yine Altın Madalya Aldı

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarında, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Merve Nur Eroğlu, Para Okçuluk Klasik Yay Karışık Takım yarışmalarında takım arkadaşı Yavuz Papağan ile altın madalya kazandı.

Yarışmalarda Türkiye Para Okçuluk Klasik Yay Karışık Takımı Merve Nur Eroğlu-Yavuz Papağan, İranlı sporcular Somayeh Rahimi Ghahderijan-Reza  Arab Ameri Mohammad’a büyük üstünlük kurarak maçı 6-0 kazandı. Sonuçlara göre bronz madalya Azerbaycan’dan Azada Abdullayeva-Jahan Musayev çiftinin oldu.

9-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda 56 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu mücadele ediyor.

Girdiği yarışmalarda büyük başarılara imza atan Paralimpik Milli Okçu öğrencimiz Merve Nur geçtiğimiz günlerde, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Şampiyonasında ve 1 gümüş, 2 bronz madalya ile dönmüştü. Nur, başarılarına bir yenisini de katıldığı 5. İslami Dayanışma Oyunlarında devam ettirdi.

Rakiplerine Puan Vermediler

Yarışmada İranlı sporcular Somayeh Rahimi Ghahderijan ve Reza Arab Ameri Mohammad’a karşı üstün bir oyun sergileyen Merve Nur ve Yavuz, maçı 6-0 kazanarak birinci oldular.

Merve Nur, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, “Böyle bir organizasyonda olmaktan çok mutluyum. Bayrağımızı dalgalandırdık; gururlu ve onurluyum.” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, Türk sporuna verdiği katkılardan dolayı sevgili öğrencimizi kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz.

Önceki İçerikUluslararası Öğrenci Merkezi Öğrenci Mimari Fikir Tasarım Yarışması Sonuçlandı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’lü Öğrencimiz, Müze Kumbaram Araştırma Fonu Hibesine Hak Kazandı