Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin Temeli Atıldı

    İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin temeli, İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında Mengen’de düzenlenen törenle atıldı.

    Törene; Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu eski Valisi Ali Serindağ, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeleri, Genel Sekreter Doç. Dr. Sameddin Gündüz, akademisyenler, aralarında mezunlarımızın da olduğu Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri, öğrenciler ve Mengenliler katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, özetle “Mengen, aşçılık mesleğinin doğduğu kenttir. 1997’de başlayan aşçılık ve gastronomi eğitim merkezi kurma sürecimiz, 2014 yılında İzzet Baysal Vakfı ve üniversitemizin desteğiyle hızlandı ve akabinde 2018 yılı Nisan ayında ihalesi yapıldı. Bugün de 11 Mayıs’ta, ihalesi yapılan alan üzerinde, İzzet Baysal Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi Yüksek Öğrenim Merkezi’nin temelini hep birlikte atacağız. Eğitim merkezimizin Mengen’imize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

    İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise yaptığı konuşmada, “Bu merkez, amcam İzzet Baysal’ın eserlerinin bir parçası olacak.” diyerek, Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin yapım sürecinde bugünlere nasıl gelindiğini anlattı. Baysal, “Mengen Konak köyü halkı, 28 bin dönümlük kıymetli bir arsayı,yıllar önce Üniversiteye tahsis etmişler. Bu gerçekten güzel bir vefa örneğidir Mengen için. Vakfın 3 yıllık yatırım planları belli olmasına rağmen, üyelerimizle birlikte bu eğitim merkezi fikrinin hayata geçmesinden mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Hayır işlerinde, inşaatlara ödenen KDV oranının hükümetin aldığı kararla kaldırıldığını hatırlatan Ahmet Baysal, hayırların önünü açan bu kararla merkez inşaatını daha kısa sürede bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

    Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, İzzet Baysal Vakfı’nın Bolu’ya kazandırdığı birbirinden önemli eserlerden biri olan Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin ilk harcını birlikte atacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    Rektör Alişarlı, “Üniversitemiz minnet ve şükran duygularımızı her daim canlı tuttuğumuz, isimlerini saygıyla anarak hiçbir zaman unutamayacağımız merhum İzzet Baysal, O’nun öncülüğünde kurulan İzzet Baysal Vakfı ve kıymetli hayırseverlerimizin verdikleri destek ve güçle gelişmesini ve büyümesini sürdürmektedir. Ne mutlu bize ki, eğitim öğretim ve diğer kamu hizmetlerinde ihtiyaçlar oluştuğu anda başta İzzet Baysal Vakfı olmak üzere Bolulu hayırseverlerimizi hiç düşünmeden yanımızda görüyoruz. Bolu hayırseverlik yönüyle adeta ikinci bir destan yazıyor.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı: “Merhum İzzet Baysal’a En Büyük Teşekkürümüz Elde Edeceğimiz Akademik Başarılar Olacaktır”

    “Bundan seneler sonra Bolu ve Mengen’in evlatlarına kalacak bu güzel eserin her zaman hayırla yâd edileceğine inancımız tamdır.” diyen Rektör Alişarlı, “Abant İzzet Baysal Üniversitesi mensupları olarak bizler, sahip olduğumuz bu ayrıcalığın bilinciyle görev yapmayı sürdürüyoruz. Kendisini tüm Bolu halkıyla birlikte andığımız bugünde, merhum İzzet Baysal’a en büyük teşekkürümüz daha çok çalışıp elde edeceğimiz akademik başarılar olacaktır. Bu eseri Mengen ve üniversitemize armağan eden çok değerli büyüğümüz Ahmet Baysal beyefendi başta olmak üzere vakıf üyelerine ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kurucusu İzzet Baysal’ı şükran günleri vesilesiyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum, Cenab-ı Hakk’tan kabrini nur, makamını âli kılmasını niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. Rektör Alişarlı, sözlerini tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak tamamladı.

    Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın ise, bugün temeli atılan yeni merkezin Mengen’e çok büyük katkıları olacağını belirterek, “Yılda iki kez düzenlediğimiz aşçılık festivali ulusal aşçılık kamplarımızı bu yeni Merkezimiz sayesinde daha nitelikli, daha coşkulu ve ulusal düzeyde inşallah kutlayacağız. Bu, ilçemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Baysal Beye, ilçem adına teşekkür ediyorum. İlçemize, Bolu’muza hayırlı olsun. Merhum İzzet Baysal beyefendiyi de rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından bakan ve milletvekillerinden gelen tebrik mesajları okundu. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut; Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Mezunlarımızın da aralarında olduğu Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri tarafından Ahmet Baysal’a aşçı ceketi giydirildi. Ardından Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin temeli, dualar okunarak protokol üyeleri tarafından atıldı.

    Önceki İçerikMerhum İzzet Baysal, Manevi Anısına Düzenlenen Etkinliklerle Anılıyor
    Sonraki İçerikAnneler Günü Kutlama Mesajı