Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü İçin İmzalar Atıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nün protokolü, İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri kapsamında, Bolu Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. Protokol, Bolu Valisi Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın onur şahitliğinde, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut tarafından imzalandı.

    Törene; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Rektör Yardımcıları, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Mengen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Özmenli ve dernek üyeleri ile akademisyenler katıldı.

    “Mengen’e 4 Yıllık Bir Yüksekokul Yapma Gayreti İçerisine Girdik”

    Törende ilk olarak İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Mustafa Yaman, Mengen’e eğitim kampüsü kurulma sürecinin nasıl geliştiğini anlattı. 1997’de Mengen Konak Köyü Muhtarı Bekir Sarıoğlu’nun arsayı üniversitemize sembolik bir bedelle verdiğini ve daha sonra çalışmaların başladığını anlatan Yaman, 2014’te İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar’ın Bolu protokolüne Mengen’de verdiği iftar yemeği sırasında alının kararla, buraya, 4 yıllık bir yüksekokul yapılması gayreti içine girildiğini söyledi. Mustafa Yaman, ardından Mengen Belediye Başkanlığı, AİBÜ ve İzzet Baysal Vakfı’nın protokol kapsamındaki yükümlülüklerini okudu.

    İmza töreninin ardından konuşan Turhan Bulut, Mengen için son derece önemli bir yatırım projesinin imza töreninin gerçekleştirildiğini belirterek, “Mengen, aşçılık mesleğinin doğduğu bir ilçe. Bugün Mengen’de, 1400’e yakın üniversite öğrencisi mutfak eğitimi alıyor.  Biz Mengen’de aşçılık markasını büyütme, geliştirme ve bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirme sözünü veriyoruz.” dedi.

    “Mengen Kampüsümüz Uluslararası Düzeyde Bir Aşçılık Eğitim ve Akademik Merkezi Olacak”

    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, Mengen’in aşçılıkta önemli bir marka olduğunu hatırlatarak, özetle “Bizim üniversite olarak temennimiz, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada Mengen kampüsümüzü, önemli bir aşçılık ve gastronomi eğitim merkezi haline getirmek. Şu anda yüksek lisans programı yürütüyoruz. Doktora programını da açma çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Mengen, hem ülkemiz hem dünya için eğitim ve akademik çalışmalar yapılan önemli bir kampüs olacak. Çünkü bizim Mengen’de Çin’den dahi öğrencimiz oldu. Kapasitemiz arttığı takdirde Mengen kampüsümüz uluslararası düzeyde bir aşçılık eğitim ve akademik merkezi haline dönüşecek.” dedi. Rektör Coşkun, “Böylesi önemli bir yatırımı, Üniversiteye kazandıran İzzet Baysal Vakfına tekrar şükranlarımı sunuyorum”  diye konuştu.

    “Seben’den Sonra Mengen’e de Bir Kampüs Kazandırmanın Mutluluğunu Yaşıyorum”

    İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise, Seben’den sonra Mengen’e de bir kampüs kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, özetle “İnşallah 2 sene sonra da Mengen’de kampüsümüzü kuracağız. Bu süre içinde biz, vakıf olarak üstlendiğimiz mimari projeyi ve betonarmesi dahil tüm çalışmalara başlıyoruz. Güzel bir tesis olacak, çok güzel bir planlama yapacağız. Kampüs, aynı AİBÜ’nün Gölköy kampüsü gibi Mengen’e bir tepeden bakıyor. Güzel bir kampüs olacak.” dedi ve hayırlı olmasını temenni etti.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Aşçılıkta Mengen’imiz alaylı yetiştirmede Türkiye’ye mâl olmuştu. Rektörüm, mekteplilikte de dünyaya mâl olacağını ifade etti. Bu bizim çok büyük bir gururumuz olacak inşallah. Önümüzdeki süreç içinde sıkıntılar olursa Bolu Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek isterim.” dedi.

    AİBÜ Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü…

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, İzzet Baysal Şükran Günleri’nde, bugünlerin anlamına uygun bir protokole ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “İzzet Baysal Vakfı, Ahmet Bey’in öncülüğünde İzzet Baysal’ın manevi mirasını en güzel şekilde devam ettiriyor. Bugüne kadar Bolu merkez ve Seben dahil olmak üzere 140 eseri Bolu’ya kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Bu protokolle, Seben’le birlikte Mengen’de de önemli bir yatırımı üsteleniyor. Bu yatırımla birlikte ülkemizde ve dünyada aşçılığın en önemli merkezlerinden olan Mengen ilçemize çok önemli binalar kazandırılacak. Bu tesislerde de ülkemizin mutfağına katkıda bulunmak üzere değerli gençlerimiz yetişecek.” ifadelerini kullandı.

    Mengen Konak köyünde kurulacak AİBÜ Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü, 28 bin 473 m² alan üzerine kurulacak. İzzet Baysal Vakfı tarafından Mengen MYO ve Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO gastronomi bölümlerinin eğitim ve idari binası, uygulama mutfağı, yemekhane, kantin, ısı merkezi, kız ve erkek öğrenci yurt binalarının bazıları yapılacak.

    Önceki İçerikBAMER Konferansları: Sınava Doğru Kaygı ile Baş Etme Stratejileri
    Sonraki İçerikBAMER Sergileri: Yrd. Doç. Melek AKYÜREK Atölyesi Resim Sergisi