Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencileri, AFAD Tatbikatına Katıldı

Üniversitemiz Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, İçişleri Bakanlığı’nca ilan edilen “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında, Bolu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda gerçekleştirilen “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Bolu Yerel Düzey Saha Tatbikatı”na katıldı.

Karacasu Beldesi’nde Bolu Orman İşletmeleri’nin eski lojman bölgesindeki arazide gerçekleştirilen prova ve tatbikata; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, AFAD yetkilileri ve personeli, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bolu organizasyonunda görevli çalışma ekipleri ile Öğr. Gör. Ezgi Atalay koordinasyonunda İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri katıldı.

Tatbikat öncesi saha çalışmaları ile deprem, yangın ve kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit temalarını içeren AFAD’ın Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi Projesi (AYDES) TAMP Bolu Yerel Düzey Saha Tatbikatına katılan öğrencilerimiz, mezuniyetten sonra mesleki kariyerlerini sürdürecekleri kurumların afet öncesi, esnası ve sonrasındaki görevleri hakkında uygulamalı bilgi edinme fırsatı yakalamış oldular.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu’nun Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikYKS İl Koordinasyon Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı