MARKA, 2019 Mali Destek Programlarını BAİBÜ’de Açıkladı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2019 Yılı Mali Destek Programlarını, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) düzenlediği toplantıda tanıttı.

İzzet  Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen toplantıya; Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, MARKA temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, 2018 yılındaki mali destek programlarına yoğun bir talep olduğunu kaydederek, “Özellikle imalat sanayiine yönelik mesleki eğitimin geliştirilmesi mali destek programına Bolu’dan olduğu kadar bölgemizdeki diğer illerden de çok ciddi başvuru aldık. Biz de hem Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine katkısı olması bakımından hem de bölgemizdeki imalat sanayiine yönelik nitelikli iş gücünün temin edilmesinde önemli bir işlev gören meslek liselerimizin ve meslek yüksekokullarımızın alt yapısını geliştirmek üzere bu mali destek programını devam ettiriyoruz.” dedi.

Vali Yardımcısı İlhan Turgut ise, proje üretimi ve projelerin hayata geçirilmesinde artık daha tecrübeli olunduğunu ifade ederek, özetle “Bugün rasyonel, reel ekonomi ana başlıkları, dünyadaki bütün reel ekonominin gelişmesinin esas temelleri önce mesleki eğitimi güçlendirmek, bu konudaki ara eleman sıkıntısını gidermek, Kobi’leri ve yine diğer taraftan üretimi güçlendirmekten geçiyor. Yine Bolu’nun turizm yönünden değerlendirilmesi açısından çok önemli fırsatlarımız var. MARKA desteklerinin bunlara fayda getireceğine inanıyorum.” diye konuştu ve programlara başvuru yapacak kurum ve kuruluşlara önerilerde bulundu.

Ardından MARKA Proje Uygulama Birim Başkanı Aziz Onur Aladağ, “İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi”, üniversitelerin de başvurabileceği “Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı” ve “Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programları hakkında bilgi verdi. Aziz Onur Aladağ, “Ajansımız, 2019 yılında 3 ayrı başlıkta mali destek programı ilan etmiştir. Bunların aynı zamanda geçtiğimiz yıl çıkılan desteklerin devamı ve tamamlayıcısı olma niteliği bulunmaktadır. 3 programda toplam 20 milyon liralık bir destek verilecektir.” dedi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Önceki İçerikYDYO Kariyer Günleri / (ASİP) Akademi Sektör İşbirliği Programı
    Sonraki İçerikEğitim Fakültesi, İngilizce Öğretiminde İşbirliği Semineri Düzenledi