2020-2021 Bahar Dönemi Lisansüstü Eğitim ve Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru Koşulları

BAİBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü online başvuru sistemi için tıklayınız.

BAHAR Dönemi Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları / Başvuru Tarihleri

Başvurular:  01/02/2021 – 07/02/2021 tarihleri arasında ONLINE olarak yapılacaktır (Saat 08:00’da başlayacak ve 17:00’da sona erecektir).

Başvuru Esnasında Online Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

•  Yüksek lisans başvuruları için adayların lisans mezuniyet belgesi veya diploma, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi veya diploma,
    •  ALES sonuç belgesi,
    •  Yabancı dil belgesi (yabancı dil puanı ön koşul ise koşulu sağlamayan dil belgeleri YÜKLENMEMELİDİR.),
    •  Bir adet renkli vesikalık fotoğraf (4,5×6) (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır),
    •  Fotoğraflı kimlik belgesi,

Sınav Tarihi, Saati ve Yeri

• Bilim Sınavı Programı /  Yüksek Lisans / 11 Şubat 2021 / Saat : 10:00
    • Sınav Yeri / İlgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıkları

• Bilim Sınavı Programı / Doktora / 11 Şubat 2021 / Saat : 10:00
    • Sınav Yeri / İlgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıkları

Not: Başarılı olan adaylar kesin kayıtlarını 15-19 Şubat 2021 tarihleri arasında 08:00-17:00 saatleri arasında ŞAHSEN Enstitüye gelerek yaptıracaklardır. Belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan adayların yerine yedek adaylar çağrılacak olup, kesin kayıtların bitişini takip eden ilk iş günü bilgilendirileceklerdir

ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR ve BAŞVURU KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ (PDF)

BAHAR Dönemi YATAY GEÇİŞ Kontenjanları ve Başvuru Koşulları / Başvuru Tarihleri

• Yatay geçiş başvuruları 01-07 Şubat 2021 tarihleri arasında şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır.
    • 09 Şubat 2021 Kurum içi, kurum dışı ve yurt dışı yatay geçiş başvurusu sonucu kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi ve intibak kararlarının Enstitüye bildirilmesi için son gün 15-19 Şubat 2021 Kurum içi, kurum dışı ve yurt dışı yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları

Başvuru Esnasında Online Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

• Yüksek lisans programlarına, en geç üçüncü döneme başlamamış olan; doktora programlarına ise doktora yeterlik sınavına girmemiş olan öğrenciler yatay geçişle kabul edilebilir.
    • Adayların ilgili EADB’nın 2020-2021 Bahar dönemi ilanında yer alan lisansüstü eğitim başvuru şartlarını taşıması gerekir.
    • Koşulları taşıyan adaylar Enstitü Web sayfasında yer alan “Formlar ve Dilekçeler” kısmında yer alan “01- Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi” ile şahsen ya da posta yolu ile başvurmalıdır. Yatay geçiş başvurusu için, istenen belgelerin (istenilen belgelerin listesi dilekçe örneğinde yer almaktadır) aslı veya geldiği enstitü tarafından onaylanan örneği kabul edilir.
    • Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
    • Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz. Başvuru belgeleri tam olan ve koşulları taşıyan adayların başvuruları ilgili kurullar tarafında değerlendirmeye alınacak ve sonuçlar Enstitü WEB sayfasında duyurulacaktır.
    • Kesin kayıt işlemlerini adaylar ŞAHSEN gelerek yaptıracaklardır.

ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR ve BAŞVURU KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Adres : BAİBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, (Ziraat Fakültesi Binası Kat: 3) İzzet Baysal Kampüsü 14030 Gölköy/BOLU

Tel : 0 374 253 49 70 / 0 374 253 46 56 / 5323-5324-5390-1216
    e-mail : lisansustu@ibu.edu.tr