Linux 2014 Yaz Eğitim Kampı AİBÜ’de…

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ile İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen Linux 2014 Yaz Eğitim Kampı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) başladı. Son 3 yıldır Üniversitemizde verilen ve ücretsiz olan eğitimlere bu yıl yaklaşık 300 kişi katılıyor. 23 Ağustos Cumartesi gününe kadar sürecek eğitimde katılımcılara Linux Sistem Yönetimi ile PHP, Ruby on Rails ve Java ile programlama konuları ile Tersine Mühendislik ve Web Uygulama Güvenliği konularında eğitim verilecek.
    Linux 2014 Yaz Eğitim Kampı; özgür, ücretsiz ve güvenilir yazılımlar kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Üniversite öğrencilerine ve kamu personeline öncelik verilen ve bu yıl 1200’ü aşkın kişinin başvurduğu eğitime, 81 ilden 100’ü kadın olmak üzere yaklaşık 300 kişi katılıyor.
    Katılımcılara İzzet Baysal Kültür Merkezinde düzenlenen tanışma toplantısında kamp hakkında bilgi verildi, ardından eğitime Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki dersliklerde başlandı. 23 Ağustos’a kadar devam edecek derslerin sonunda düzenlenecek törenle katılımcılara sertifikaları verilecek.

Önceki İçerik2018 Dünya Müzik Eğitimi Konferansı Türkiye’de Yapılacak
    Sonraki İçerikAile Danışmanlığı ve Meslek Elemanı Sertifika Programı Duyurusu