Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik’te Ertuğrul Gazi’ye Dua Ettiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Kültürel  Gelişim Programın kapsamında Kuruluş ve Kurtuluş’un kenti Bilecik’e kültür turu düzenlendi.

AİBÜ Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun’un başlattığı ve her hafta bilim, tarih ve kültür konularında konferans ve panellerin gerçekleştiği Öğrenci Kültürel Gelişim programına en fazla katılım sağlayan 40 öğrenci, Bilecik ve Söğüt’ün tarihi mekanlarıyla Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbesini ziyaret ettiler. Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ağırlanan öğrencilere ilk olarak Bilecik’in, Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve Milli Mücadele’deki rolü hakkında bilgi verildi. Üniversite’nin yeni kütüphane binası ve kampus alanında yürütülen çalışmalar hakkında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Serin tarafından yapılan tanıtımın ardından öğrenciler, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Cem Görür ve Abdülhamit Dündar rehberliğinde İl merkezindeki Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Daha sonra Söğüt ilçesine geçen öğrenciler, Söğüt Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hakan Karşıyaka’nın rehberliğinde Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin yaptırdığı beyliğin ilk mescidi olan Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Paşa Camii ve Sultan II.Abdülhamid’in yaptırdığı Hamidiye Külliyesini gezdi. Son olarak Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakıh türbesini ziyaret eden öğrenciler devlet büyüklerimizin kabri başında dua etti.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikCumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan Muhteşem Konser…