Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri Bolu Türküleri ve Halk Oyunları Programı Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu kültürüne katkılarına devam ediyor. Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bolu Türküleri ve Halk Oyunları Programı Gülezler Konağı’nda gerçekleştirildi.

Programa Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Yasa, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Azize Yasa yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Yasa, kültürel mirasın bir kuşaktan sonraki kuşağa aktarılan kültür ögeleri olduğunu ifade etti. Kültürel mirasın korunması gerektiğini dile getiren Yasa, bu korumanın Dünya Kültür Mirası açısından önemli olduğunu belirtti. Kültürel mirasın korunabilmesi için eğitimin önemine değinen Yasa, Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Bolu’nun kültürel mirasını koruyabilmek amacıyla okul öncesi dönemden başlayarak bir dizi etkinlik düzenleyip Bolu’nun kültürel mirasını tanıtmaya ve yaşatmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünden bahsetti. Bolu Türküleri ve Halk Oyunları Programı’nın Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri’nin bu dönem için sonuncusu olduğunu söyleyen yasa, etkinliklerin ilkinin giyim kuşam atölyelerinin olduğunu ve bu etkinliğin Nazife Baysal Anaokulu’nda gerçekleştirildiğini aktardı. 2. etkinliğin geleneksel çocuk oyunları atölyesi olduğunu ve bu etkinliğin Gülezler Konağı’nda yapıldığını ifade eden Yasa, Çaygökpınar Köyü İlkokulu’nda gerçekleştirilern Bolu Yöresi Motifleri İle Birlikte Tasarlayalım etkinliğinin 3. etkinlik olduğunu anlattı. Bolu Türküleri ve Halk Oyunları Programı’nı kendisi de bir kültür mirası olarak koruma altına alınan Gülezler Konağı’nda yapmanın daha anlamlı olduğunu ifade eden Yasa, Bolu genelinin halk oyunları ve türküleri bakımından oldukça zengin olduğunu vurguladı. Bolu kültürünü gençler aracılığıyla yarınlara ulaştırabilmeyi dileyen Yasa, emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Yasa’nın sözlerini bitirmesinin ardından halk oyunları eğitmeni Orhan Aytar tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinin peşi sıra İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Korosu’nda görev alan Levent Üçer, Asuman Sarı ve Şükran Öztürk halk türküleri icra etti. Türkülerin sonrasında etkinlikte görev alanlara Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Tarafından teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgelerinin verilmesi ardından etkinlik sonra erdi.

Önceki İçerik17/06/2022 Tarihli Öğretim Üyesi Alımı İlanı
    Sonraki İçerikBAİBÜ, Çad Cumhuriyeti ile Akademik İş Birliği Çalışmaları Yapıyor