Küçük Öğrencilere İzzet Baysal’ı Kitapla Tanıtacaklar

Bolu Bağışçılar Vakfı ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) kurucusu merhum İzzet Baysal’ı ve O’nun hayırseverliğini yeni nesillere aktarmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Üniversitemiz Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halit Karatay ile İlhan Akın’ın yazdığı ‘Bir Çocuk, Bir Şehir ve Bolu’ adlı kitap, merkez ve ilçelerdeki 77 ilkokulda eğitim gören 3 bin 485 dördüncü sınıf öğrencisine hediye edilecek.

Kitabın tanıtımı için Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıya, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ve vakıf üyeleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde görev yapan şube müdürleri ile ilkokul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şerafettin Erbayram, “Bugün burada, okullara dağıtacağımız kitapla değerli büyüğümüz İzzet Baysal’ın başlattığı hayırseverlik anlayışını bütün Bolu’ya yaymayı ve yeni yetişen kuşakların İzzet Baysal’ı yalnızca okulların, hastanelerin, kurumların isimlerinden bilmelerini değil O’nu tanıyarak yetişmelerini amaçlıyoruz.” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise, ‘erdem, ahlak ve hayırseverlik’ gibi unuttuğumuz değerleri yeniden kazanmamız ve Bolu’nun değerlerini çocuklarımıza öğretmemiz için ‘başucu kitapları’ belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bolu’nun bu anlamda en büyük değeri İzzet Baysal’dır. Sade, disiplinli ve iktisatlı yaşamıyla, hayırseverliği ile her çocuğumuza örnek gösterebileceğimiz bir insandan bahsediyoruz. Çocuklarımızın İzzet Baysal’ı tanıması, okuması, bilmesi gerekiyor. Bu nedenle kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Doç. Dr. Halit Karatay ise, “Bu hikâyeyi aslında İzzet Baysal yaşadı. Bizlerse bugün bunu bir çocuğun gözüyle kaleme almakla, gelecek kuşakların, erdemli insan olmanın anahtarları olan ‘sevgi, saygı, çalışma, sorumluluk, adalet, yardımlaşma ve hoşgörü’ gibi evrensel ve insani değerleri yaşama ve yaşatmada örnek bir kişiliğin eserlerine bakarak ona öykünmelerini, bir hikâye içinde onu tanımalarını istedik. Erdemli insan olma yolunda ailenin, öğretmenlerin ve çevremizdeki büyüklerin telkininden çok, değerleri bir insanın hayatında göstermek çocuklara model olmada çok daha etkileyici ve anlamlıdır. Bu konuda bizleri teşvik eden Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram’ın şahsında bütün yönetim kurulu üyelerine ve çalışanlarına, İzzet Baysal Vakfı yöneticilerine ve Mustafa Yaman’a teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencimize Ödülünü Rektör Coşkun Verdi

Toplantının sonunda kitabın yazarları Doç. Dr. Halit Karatay ile İlhan Akın’a Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından hediyeler verildi. Kitabın içindeki resimleri çizen Üniversitemiz öğrencileri Burcu Kahraman ile Merve Akay’ın da 500 TL’lik ödüllerini Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu verdi. Proje kapsamında ayrıca kitabın öğrencilerin ilgisini çekmesi ve okunmasının sağlanması amacıyla çocuklara çeşitli hediyeler de verilecek. Kitabı okuduktan sonra öğrenci ve ailesi tarafından doldurulacak anketle ise ilkokul öğrencilerinin İzzet Baysal’a ve hayırseverlik kavramına bakış açılarının yer aldığı bir rapor ortaya çıkacak. Proje, 3 yıl devam edecek.

Önceki İçerikEvlilik Öncesi Eğitim Semineri Erteleme Duyurusu
    Sonraki İçerikAİBÜ ve İstanbul Bağcılar Belediyesi’nden Anlamlı Etkinlik…