KOSGEB KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı Açıldı

KOSGEB KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı açılmıştır. Program ile ilgili ayrıntılar aşağıda mevcuttur. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAİBÜ-TTMER) işbirliği ile KOSGEB Bolu İl Müdürlüğü tarafından “KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Programı ” Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir. Üniversitemizdeki Öğretim Üyelerimizin Patent belgesi ile koruma altına alınan veya Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan prototip çalışması tamamlanmış ürünün üretimini ve ticarileştirilmesini sağlayacak bir program olduğu düşünülmektedir. Söz konusu ürünün Teknoloji Alanları Tablosunda yer alması gerekmektedir. (Ek1-Teknoloji Alanlar Tablosu) Bilgilendirme seminerine Bolu’da faaliyet gösteren KOBİ’lerde davet edilmiştir. İlgilenen Öğretim Üyelerimizin Bilgilendirme Seminerine katılımı beklenmektedir.

Tarih: 06 Aralık 2019 Cuma
    Başlama Saati: 14.30
    Yer: Bolu Teknokent Konferans Salonu

Adres: Kültür Mah. Çakmaklar Cad. No:2/1 Merkez-BOLU (Bolu Meslek Yüksekokulu İçinde)

(Kontenjan 50 kişi ile sınırlıdır)

KOBİ TEKNOYATIRIM PROGRAMIN AMACI VE KAPSAMI:

a) Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini,

b) Orta – yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alan ve cari işlemler hesabına katkı sağlayacak ürünlerin yerli sanayi tarafından üretimini ve ticarileştirilmesini

sağlamak amacıyla işletmelerce gerçekleştirilecek yatırımları desteklemektir.

Yukarıda yer alan (a) bendi için yapılacak başvuruların;

a) KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen Ar-Ge veya yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan veya

b) Patent belgesi ile koruma altına alınan veya

c) Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan veya

ç) Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim belgesi alan

prototip çalışması tamamlanmış ürün için yapılması gerekmektedir.

Yukarıda yer alan (b) bendi kapsamında yapılacak başvurular için;

a) Üretilecek ürünün; orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alması,

b) Üretilecek ürünün cari işlemler hesabına katkı sağlaması ve yatırım projesi bütçesinin 10.000.000 (on milyon) TL’yi geçmemesi,

c) Başvuru sahibi işletmenin paydaş ile başvuruda bulunması gerekmektedir

Söz konusu ürünün Cari İşlemler Hesabına Katkı Sağlayacak Ürün Listesi’nde olması gerekmektedir. (Ek2- Cari İşlemler Hesabına Katkı Sağlayacak Ürün Listesi)