Köroğlu Yazarlık Okulu Projesi’nin Kapanış Töreni AİBÜ’de Yapıldı

    Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle tarihimize, kültürümüze, dilimize, edebiyatımıza ve şiirimize sahip çıkarak, bu değerleri gençlere tanıtmak amacıyla düzenlenen Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin kapanış töreni, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) yapıldı.

    Törende, 11 Ekim 2016-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen yazarlık okulunda ‘Şiir, Hikâye, Deneme ve Portre’ atölyelerinde eğitim veren Adem Karafilik, Mukadder Gemici, Mehmet Şeker ve Fahri Tuna’ya teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi; 100 öğrenciye katılım belgeleri verildi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İstanbul ve Ankara’dan ilimize gelen konuk yazarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 8 ay boyunca devam eden projede emeği geçenleri tek tek sıralayarak kendilerine teşekkür etti.

    Atölye çalışmaları boyunca öğrencilerin bizi biz yapan, tarihimizden ve kültürümüzden süzülüp gelen, bu topraklara ruh ve hayat veren çok önemli şahsiyetleri tanıdıklarını belirten Cengiz, “Kur’an’ın ilk 5 ayeti okumak ve yazmak, öğretme ve öğrenme üzerinedir. Victor Hugo,  ‘Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kez tutuşunca artık sönmez’ diyor.  İnşallah bizler de bu ihtiyacı tutuşturabilmişizdir. Atalarımız ise ‘Söz kulağa, yazı uzağa gider’ demiş. Köroğlu diyarının yetenekli gençleri… Hepinizi ileride birer yazar ve şair olarak görmek istiyoruz. Yolunuz açık, kaleminiz güçlü olsun.” diye konuştu.

    Bolu Belediye Başkanı Emine Davarcıoğlu ise, Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin kapanış töreninde güzel bir işe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, özetle “Sözüyle sazıyla bilinen, Türk dünyasının ortak halk kahramanı Köroğlu’nun adıyla anılan bu okul, bizim için daha anlamlı hale gelmiştir. Mezun öğrencilerimiz belli bir ortak duruşa sahip olarak buradan ayrılıyorlar. Bolu Belediyesi olarak insanlarımızın sosyal ve kültürel yapısını da inşa etmekle kendimizi sorumlu görüyor, bu anlayışla hizmet üretiyoruz. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki medeniyet inşa etmek her alanda farklı ve kararlı bir bakış açısı sahibi olmakla mümkündür. Biz yüz yıl sonrasını düşünerek çalışıyoruz. Şehri inşa etmek kadar insan inşa etmeye de önem veriyoruz. Dilerim bu okulda öğrendiklerinizle kendi tarzınızı oluşturur, bu anlamlı ve güzel yolda daha da ileriye gidersiniz.” şeklinde konuştu.

    Protokol konuşmalarının ardından Köroğlu Yazarlık Okulu öğrencilerinden bir kısmı eserlerini okudular. Ardından 4 atölyede eğitim gören öğrencilere protokol üyeleri tarafından katılım sertifikaları verildi; eğitmenlere de teşekkür plaketi ve hediyeleri takdim edildi. Ödül töreni sırasında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Coşkun, “Ülkemizin dinamik, yetişmiş okur ama aynı zamanda yazar kesimine ihtiyacı söz konusu. Bugün bu çalışmanın başarısını kutluyoruz. Ben ümit ediyorum ki gelecekte bu gençlerimiz ülkemizde çok önemli değerlere sahip olacaklardır. Sevgili gençler, sizlere güveniyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

    Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ise, ülkemizde geleceğin şair ve yazarlarını yetiştirecek projeye destek veren Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile şair, yazar, fikir ve sanat adamlarını kutladı; öğrencileri de tebrik ederek içlerinden geleceğin şair ve yazarlarını görmeyi temenni ettiğini söyledi.

    Önceki İçerikHücre Kültürü Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi
    Sonraki İçerikTOFAŞ, Gerede MYO Otomotiv Programına Otomobil Hibe Etti