Kızının Dilinden Ressam Mehmet Yücetürk

Geleneksel BAMER Konferanslarında bu hafta, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Yücetürk, babası Ressam Mehmet Yücetürk’ü anlattı.

Gülezler Konağı’nda “Yalınlığın Büyüsü” başlığı altında düzenlenen konferansta, babasının yaşamı, eserleri ve kayda alınmış röportajlarından örnekler sunan Prof. Dr. Yücetürk, babasını anlattığı kitabı hakkında da bilgi verdi.

Prof. Dr. Yücetürk, henüz ilkokulda resim yapmaya başlayan Mehmet Yücetürk’ün, 1935’te Anadolu’nun bir köyünden gelerek Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne giren ilk öğrenci olduğuna dikkati çekti. Mehmet Yücetürk’ün 1938’de akademiden birincilikle mezun olduğunu ve babasını kaybettikten sonra geçimini sağlayabilmek amacıyla yüksek lisansı bırakarak Galatasaray Lisesi’nde öğretmenliğe başladığını ifade eden Prof. Dr. Yücetürk, babasının öğrencilerinin arasında Ahmet Baysal’ın da olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Elif Yücetürk’e BAMER adına teşekkür belgesini, Mehmet Yücetürk’ün akademiden arkadaşı Ressam Orhan Ersoy takdim etti.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrenci Konseyi Topluluklarla Biraraya Geldi
    Sonraki İçerikKYK’nın “Bilgiden Bilince” Konferanslarına Doç. Dr. Şaban Karasakal Konuk Oldu