Kariyer Merkezleri Çalıştayı (SUBÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Sakarya Üniversite Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğini yapılan ve toplam 12 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen “Kariyer Merkezleri Çalıştayı”na; Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Kamil GÜREL, Merkez Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ALTINDAĞ, Doç.Dr. Ayhan ÇETİNKAYA, Merkezimiz idari personeli Uzm. Songül YORGUN, Kariyer Öğrenci Topluluğu ve Mühendislik Fakültesi öğrencimiz Tuba Öyküm ALPTEKER katılım sağlamıştır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğinde yapılan Kariyer Merkezileri Çalıştayı; Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi dahil olduğu 12 üniversitenin Kariyer Merkezleri ve Koordinatörlüklerinden akademik ve idari personel katılımı ile gerçekleşti.

Çalıştay, Sakarya Üniversite Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR’ın açılış konuşması ve SUBÜ KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda GÖKDEMİR EKİCİ’nin sunumu ile başlamıştır. Sabahki oturumda tanışma, “Kariyer Merkezlerinin Mevcut Durumu ve Öğrencilere Yönelik Faaliyetleri”, öğleden sonraki oturumlarda “Mezunlarla İlişkiler”, “Kariyer Merkezlerinin Tanınırlık Faaliyetleri”, “Dijitalleşme ve Kariyer Merkezlerinin Uyumu” konularında uygulama/deneyimler paylaşılmıştır. Bir gün süren çalıştay, çalışmalara farklı Kariyer Merkezlerinin bakış açılarını bir araya getirmesi, merkezlerin iyi örneklerinin paylaşılarak yaygınlaştırılması, geliştirilmesi gereken faaliyet alanlarında deneyim/çözüm yaklaşımı paylaşımları ile daha hızlı yol alınabilmesi için periyodik şekilde yüz yüze devam etmesi temennileri ile tamamlanmıştır.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/8x9b
    Önceki İçerikÜAK Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektör Alişarlı Başkanlığında, BAİBÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı
    Sonraki İçerik8. Uluslararası Buğday Nematodları Çalıştayı