KAMUOYUNA DUYURU

09.12.2014 tarihli bir yerel gazete ve internet adresinde Üniversitemizin kurumsal itibarını zedeleyen,  kamuoyunu yanıltıcı, algı yaratmaya yönelik, gerçek dışı bir haber yayınlanmıştır. Üniversitemizdeki tüm ihaleler Kamu İhale Mevzuatı çerçevesinde titizlikle gerçekleştirilmektedir. Aynı hassasiyet, söz konusu ihale için de gösterilmiş olup, ihale süreci kamuya açık ve şeffaf bir şekilde devam etmektedir.

Kamu alımlarına ilişkin işlemlerin tamamı, Kamu İhale Kurumu E-Kap sistemi üzerinden, isteyen her kişi tarafından takip edilebilirken ve ihalelere yapılacak itirazlar, “İhalelere Yönelik Başvurular Hakkındaki Yönetmelik”  çerçevesinde düzenlenmişken, bilginin doğruluğu ve güvenilirliği araştırılmadan yayınlanan söz konusu haber, basın etiği ile de bağdaşmamaktadır.

İlgili gazeteye söz konusu habere ilişkin tekzip gönderilmiş olup bu kapsamda gerekli yasal süreç başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.09.12.2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü