Kamuoyu Duyurusu

“Bugün (12.08.2021) gece yarısı saat 00:07’de Bolu Gündem haber sitesinde “Sen neymişsin be Rektör?” ve saat 00:10’da Bolu Olay haber sitesinde “Kaç yerden maaş alıyor?” başlıklarıyla, gerçeğe aykırı haberler yapılmıştır.

Türkiye’deki tüm üniversitelerde, Rektörlerin döner sermaye gelirlerinden aldıkları ödemelerin kriterleri 2547 Sayılı Yasanın 58. Maddesi ile belirlenmiştir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya yasal ölçüler ve rutin uygulamaların dışında herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Ayrıca şu hususun da altını çizmemiz gerekir ki Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yasal hakkı olduğu halde görev süresi boyunca huzur hakkı ödemesinden de feragat ederek almamıştır.

İlgili haberlerde geçen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek dışı haberler ile ilgili olarak gerekli yasal işlemler de yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü

Önceki İçerikÜniversitemiz Yeni Öğrencilerini Bekliyor
    Sonraki İçerikBolu Valisi Ahmet Ümit ve İl Protokolünden Rektör Alişarlı’ya Taziye Ziyaretleri