İzzet Baysal Vakfından Seben’e Meslek Yüksek Okulu

Bolu’ya bugünkü değerlerle 350 milyon lirayı bulan 130 eser kazandıran İzzet Baysal Vakfı, 131. Eser için Baysal ailesinin köklerinin geldiği Seben ilçesini seçti. İzzet Baysal Vakfı’nın yaptıracağı Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu Binası için protokol imzalandı.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen protokol törenine İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Alper Balcı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Üyeleri katıldı.

İmza töreninden sonra yapılan konuşmalarda söz alan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, “Doğduğumuz topraklar bizim için önemli, fakat sadece bu faktör dışında biz bilhassa araştırdık, Seben için yapılan yatırımlar, Seben’in geleceği, özellikle Seben Göleti ile birlikte oluşacak tarımsal ivmenin artacak olması hepimize Seben için artık bir üniversite bölümün gerekli olduğunu gösterdi. Sayın rektörümüzle birlikte YÖK de bize yardımcı oldu ve izleyeceğimiz yolu gösterdi, Vakıf olarak kararları alırken üyelerimiz ile birlikte çalışarak araştırarak alıyoruz, fahri olarak çalışan üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AİBÜ Rektörü Coşkun; “Seben’e bir iki senedir neler yapabiliriz diye düşüncelerimiz vardı. Sayın Ahmet Baysal üç ay öncesinde YÖK Başkanı ile randevusuna beni de davet etti. Bu Görüşmede YÖK başkanımız bize izleyeceğimiz yol hakkında tavsiyelerde bulundu. Öncelikle bir yüksek okulumuza bağlı olarak program açılabileceği devamında da meslek yüksekokulunda açılabileceği tavsiye etti. Bu noktadan sonra üniversite olarak öğrenciler için cazip ve önümüzdeki dönemde işyerlerinin eleman olarak bulundurmak zorunda olacakları İş Sağlığı ve Güvenliği Programını düşündük. Bolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde Seben’de eğitim görecek şekilde ek kontenjanla 30 kadar öğrenci için YÖK e teklifte bulunduk. YÖK’ün bu konudaki kararı bayram sonrasında belli olacak. Akademik ve idari personel noktasında personellerimiz hazır durumda. Kontenjan onaylanırsa biz bu sene Seben için güzel bir başlangıç yaparak eğitime başlamak istiyoruz. Hem Kaymakamlığımızın hem de Belediye Başkanımızın lojman konusunda destekleri var. Ayrıca Seben’in meyve ve sebze üretiminde yüksek potansiyeline dönük olarak tarımla ilgili programları da açmak suretiyle Meslek Yüksekokulumuzu şekillendirmek istiyoruz. Bu konuda desteklerinden dolayı özellikle bitmeyen enerjisiyle kendisine hayran kaldığım Ahmet Baysal‘a ve şahsında İzzet Baysal Vakfı’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ; Seben için bu kazanımdan dolayı çok mutlu olduklarını, ülkemize ve Seben’e katma değer üretecek olan öğrencilere sahip olacaklarından dolayı şimdiden gurur duyduklarını belirtti. “Desteklerinde dolayı Ahmet Baysal’a, İzzet Baysal Vakfı’na ve Rektörümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seben Kaymakamı Alper Balcı; Seben’e okul kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu ve tüm paydaşlarla birlikte çok iyi bir ekip çalışması yaptıklarını belirtti. “Bir mülki idare amiri olarak kentine yaptığı katkılardan dolayı başta Merhum İzzet Baysal’a şükranlarımı sunarım, İzzet Baysal Vakfına, Ahmet Baysal’a, Rektörümüz Hayri Coşkuna ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz’e teşekkür ediyorum” dedi.

Projesi Y. Mimar Mine Tunçok Sarıberberoğlu tarafından üç katlı olarak tasarlanan ve içinde derslikler, müdür, müdür yardımcıları, yüksekokul sekreteri, bölüm başkanları, öğretim elemanları odaları ve 150 kişilik konferans salonu, 2 laboratuar, Kütüphane, mutfak, kantin, yemekhane, evrak kayıt, Mali işler, öğrenci işlerinin, kadın, erkek ve engelli WC lerin yer alacağı ana bina, 2.484 m2, kalorifer ve depo 173 m2 olmak üzere toplam bina ekleri ile birlikte 2.657 m2 kullanım alanına sahip olacak. Bina 30 Ağustos 2014 tarihine kadar vakıf tarafından bitirilerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne teslim edilmesi planlanıyor. Protokole göre üniversite, binayı devraldıktan sonra yüksekokulun ihtiyacı olan tüm donanımı temin edecek. Ayrıca yüksekokul binasının bulunduğu kampus de AİBÜ İzzet Baysal Kampüsü olarak isimlendirilecek.

Önceki İçerikBolu Protokolü, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un davetiyle üniversitedeki iftar yemeğinde bir araya geldi.
    Sonraki İçerikAİBÜ, Columbia Üniversitesinden Akademisyenleri Ağırladı