İzzet Baysal Şükran Günleri’nde Öğretim Elemanları Sergisi

İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi düzenlendi.
    İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen öğretim elemanları sergisinin açılışına; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile mütevelli heyet üyeleri, merhum İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk ve eşi Cahit Avunduk ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Merhum İzzet Baysal’ın yeğeni Ahmet Baysal ve kızı Esin Avunduk ile eşlerine, Rektör Alişarlı tarafından çiçek takdim edildi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, resim, seramik ve geleneksel sanat eserlerinin yer aldığı sergiye emek veren tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ise, iki üniversitenin Güzel Sanatlar fakülteleri arasındaki iş birliğini önemsediklerinin altını çizerek, Ekim ayı içerisinde üniversitemizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Serginin, İzzet Baysal Şükran Günleri’nde açılmasının kendileri için ayrı bir değer ifade ettiğini kaydeden Prof. Dr. Eker, sergide emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından konuklar, sergiyi gezerek eserler hakkında öğretim elemanlarından bilgi aldılar.

Önceki İçerikAİBÜ’de İzzet Baysal Yüzme Yarışları Yapıldı
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı İzzet Baysal Vakfı ve Bolu Protokolünü Akşam Yemeğinde Ağırladı