İzzet Baysal Şükran Günleri, 2’nci Gününde de Coşkuyla Geçti

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin ikinci günü, çeşitli etkinliklerle coşkuyla devam etti.

Bolu Kent Meydanı’nda başlayan etkinliklerde anaokulu öğrencilerinin folklor ve dans gösterileri beğeniyle izlendi. 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti kadın üyelerine çiçek takdim edildi. Buradaki programın sonunda protokol üyeleri ve çocuklar, vatandaşlarla birlikte gökyüzüne balon uçurdular.

Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde, Kent Konseyi Özel Bireyler (Engelli) Meclisi üyesi çocukların hazırladığı serginin açılışı yapıldı.

Sergide özel öğrencilerin, Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Bolu Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen kurslarda aldıkları eğitimlerde hazırladıkları ürünler sergilendi. Sergiyi gezen protokol üyeleri, özel çocuklarla sohbet ederek onların yaptıkları el emeği ürünleri incelediler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Şükran Günleri kapsamında İzzet Baysal Caddesi üzerinde Bolu’da faaliyet gösteren birlik, dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşları stantlar açtılar. Stantları tek tek gezen protokol üyeleri, çeşitli etkinlikler ve folklor gösterileriyle renklenen günde, vatandaşlarla güzel bir gün geçirdiler.

Yukarı Çarşı’yı Koruma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da protokol üyeleri ve vatandaşlar yemekte ağırlandı.

İzzet Baysal Temalı Ödül Töreni

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde İzzet Baysal Temalı Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Törene; Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, merhum İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programında yer alan ve il genelindeki okullarda teması “İzzet Baysal” olan resim, şiir, kompozisyon ve mektup kategorilerinde yapılan yarışmalar neticesinde dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Önceki İçerikAnneler Günü Kutlama Programı
    Sonraki İçerikTürk Halk Müziği Konseri