İlk Oryantasyon Programı, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Kongre Merkezi Bordo salonda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Genel Sekreter Halim Fidan, Yabancı Diller YO Müdürü Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversitemizin kurucusu, hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal’ın yaşam öyküsünün anlatılmasıyla başlanan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptı. Öğrencilere 1 yıl boyunca yüksekokulumuzda İngilizce eğitimi göreceklerini hatırlatan Coşkun, yabancı dil öğrenmenin önemine değinerek, tavsiyelerde bulundu. İngilizce öğrenmek için çok gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizen Coşkun, özetle “Zaman, sürekli aleyhimize işleyen bir hazine, çok kıymetli. Bu yıllar, kendinizi yetiştirmeniz, dil öğrenmeniz için önemli bir fırsat. Çok kitap okuyun, her alanda okuyun. Çok çalışın. Sadece mesleğinizi öğrenmekle kalmayın, Dünya’yı tanıyın, gelişmelerden haberdar olun. Mutlaka yabancı bir dil öğrenin.” dedi.

Öğrencilerin artık ‘üniversite öğrencisi’ olduklarını vurgulayan Rektör Coşkun, öğrencilere bazı önemli tavsiyelerde bulunarak, özetle “Artık sizler, liseyi bitirmiş, üniversiteyi kazanmış, fiziksel ve zihinsel gelişmesi tekamüle ermiş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkenin gelişmesi ve kalkınması için pek çok şey yapabilecek kudret ve kabiliyettesiniz. Bu sebeple kendi aklınızı ve düşüncelerinizi, bir başkasının aklı ve düşüncelerinin güdümüne sokmayın, kölesi yapmayın. Başkasının emir kumandasıyla hareket etmeyin. Hiçbir illegal örgütün ya da terör örgütünün oyuncağı olmayın. Yine söylüyorum, çok okuyun, kendinizi çok iyi yetiştirin. Kimsenin size yanlış bilgileri empoze etmesine izin vermeyin. ” diye konuştu.

Rektör Coşkun, Birlik ve Beraberliğin Önemine Vurgu Yaptı

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetö/Pdy’nin ülkemize verdiği zararlar hakkında öğrencileri aydınlatan Coşkun, özetle “15 Temmuz hadisesini maalesef hepimiz birlikte yaşadık. 15 Temmuz darbe girişiminin ne anlama geldiğini gençlerimizin çok iyi kavradıklarını gördük. Biz millet olarak yaklaşık 1000 yıldır bu topraklardayız. Bu topraklar siyasi, ekonomik ve coğrafi açılardan çok önemli. Hepimiz olan bitenin ne olduğunu çok iyi bileceğiz. Çünkü biz 1000 yıldır bu topraklarda bunun gibi operasyonlarla karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar da bu operasyonların hiçbirisinin amacına ulaşmasına müsaade etmedik. Bundan sonra da siz sevgili gençlerimizle beraber buna asla müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz’da yaptığımız gibi.” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz’da vatanın, milletin ve devletin bekası için canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa ve yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Coşkun, konuşmasını birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak tamamladı.

İlk Ders…

Açılış konuşmasının ardından Rektör Coşkun, 2015-2016 Akademik Yılı’nda Hazırlık Bölümü’nde dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Oryantasyon programı kapsamında ilk ders, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın tarafından verildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin gittikçe gelişen ve her yıl eğitim öğretim kalitesini arttıran bir üniversite olduğunun altını çizen Yalçın, özetle “Sizler İngilizce öğrendiğiniz zaman, Dünya’da ikinci bir dil bildiğiniz için yüzde 6’lık dilime gireceksiniz. Biz Yabancı Diller Yüksekokulu olarak dil öğretme konusunda çok iddialıyız. Teknolojik alt yapı olarak da yüksekokulumuzda hiçbir eksiğimiz yok şu anda. Geçen yılki başarı ortalamamız yüzde 85. Bundan dolayı Rektörümüze, akademik ve idari personelimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Program, Bolu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim İzci’nin terör ve Fetö/Pdy hakkındaki bilgilendirme sunumu ve bölümlerin tanıtılmasının ardından sona erdi.

Önceki İçerik2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Başvuru Sonuçları ve Değerlendirme Kriterleri
    Sonraki İçerikSağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci İlanı