İlk Kez BAİBÜ’de Uygulanacak, Bölüm Kariyer Danışmanlık Sistemiyle İstihdama Destek Olunacak

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ), Türkiye’de ilk kez uygulanacak Kariyer Danışmanlığı Havuz Sistemi kuruldu. Öğrencilerin ve mezunların, istihdam ve mesleki kariyerlerine destek verilecek sistemde, bu uygulama ilk kez, gönüllü Bölüm Kariyer Danışmanlarıyla, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin çatısı altında gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından “Başarılı Bir Geleceğe Atılan Adımda Kariyer Planlama Danışmanlığı” projesi hayata geçiriliyor. Proje tamamlandığında, Kariyer Danışmanlığı Havuz Sisteminde yer alan danışmanlar, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon (CBİKO) sisteminde tanımlanarak, talep eden öğrenci ve mezunlara, yetenekkapisi.org adresi üzerinden randevulu danışmanlık hizmeti verecekler.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan da (MARKA) destek almaya hak kazanan proje kapsamında ilk olarak, Üniversitemizin Kariyer Merkezi çalışanlarına, Kariyer Koordinatörlerine, Kariyer dersi veren öğretim elemanları ile bu alanda çalışmaya gönüllü Bölüm Kariyer Danışmanlarına eğitim verildi. 4 gün süren eğitimlere, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Yalova illerindeki Kariyer Merkezi çalışanları da katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel ve KARMER Müdürü Prof. Dr. Arzu İlçe’nin açılış konuşmalarıyla başlayan eğitimler, Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Pişkin, Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde görev yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Bir ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barbaros Yalçın tarafından verildi.

Eğitimler, 21. Yüzyıl Kariyer Danışma Becerileri, Kariyer Psikolojik Danışmanlığının Aşamaları ve özgeçmiş-özgelecek hazırlama, mülakat teknikleri ve benzeri Kariyer Geliştirme Araçları başlıklarında gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında ayrıca, Prof. Dr. Metin Pişkin tarafından, meslek bazlı danışmanlık ve hazırlık konuları ile yaşanabilecek sıkıntılar ele alındı; tecrübe paylaşımları yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon (CBİKO) Dairesi Kıdemli Analisti Kübra Ünsal tarafından ise, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Danışmanlığı Randevu Sistemi tanıtıldı. Eğitimlerini tamamlayan 90 Kariyer Danışmanı CBİKO randevu sistemine tanımlanarak danışmanlık verebilecek duruma geldi.

Önceki İçerikStudy in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021
    Sonraki İçerikOrman Yangınlarında Vefat Eden Vatandaşlarımız İçin Taziye ve Dayanışma Mesajı