İlim Talebinde Model Davranışlar Konferansı Düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (AKİMER) “İlim Talebinde Model Davranışlar” konferansı düzenlendi.

AKİMER ve Bolu İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen konferans, AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal verdi. Konferansa sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program Öğretim Görevlisi Sinan Özdemir’in Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Şaban Karasakal konferansa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasına Hz. Ali’nin veciz sözüyle başladı. İlmin anlamlı olması için amel edilmesi gerekir diyerek ilim ve amelin önemini açıkladı. İlimin amelle mecziyle insanlara cennete giden yolun kolaylaşacağını Hadis-i Şerîf’le örneklendirerek vurguladı.

Doç. Dr. Karasakal, 2019-2020 döneminde model davranışları öne çıkaran bir bilincin oluşmasını desteklemek amacıyla bu tür konferansların iki haftada bir devam edeceğini belirtti.

Önceki İçerikÜniversitemizde Hoş Geldiniz Yemeği
    Sonraki İçerikAybastı Belediye Başkanı Geçtan, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti