İlahiyat Fakültesinden Yıl Sonuna Özel Arapça Etkinlik…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ‘Arapçanın Renkli Dokusu’ adlı yıl sonu etkinliğini Arapça olarak sundular. Arapça şiirler okuyan ve ilahiler söyleyen öğrenciler, Aşçılar Yarışıyor adlı tiyatro oyununu da Arapça oynadılar. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Dekan Prof. Dr. Cağfer Karadaş ile Bolu İlahiyat Vakfı üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerin ilgiyle izlediği etkinlikte öğrenciler Anadolu’muzun hoşgörü sahibi zengin kültürünü bir kez daha hatırlatmış oldular.
    Okutman Firas Al-Sakkal’ın katkılarıyla Arapça Okutmanı Laila Mahmoud tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezinde ‘Arapçanın Renkli Dokusu’ isimli yıl sonu etkinliği düzenlendi. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri sahne aldı. Arapça şiirler okuyan ve ilahiler söyleyen öğrenciler Aşçılar Yarışıyor adlı oyunun ardından Urfalılar Arabistan’da adlı skeci ise Türkçe ve Arapça olarak hazırlanmış karma diyaloglarla sundular.
    Etkinliğin sonunda Laila Mahmoud’a Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan tarafından teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi. Dekan Prof. Dr. Cağfer Karadaş ise böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Önceki İçerikBigem’in Anısına Çam Fidanları Dikildi
    Sonraki İçerikPatates Geç Yanıklığı – Phytophthora Infestans Konferansı