İlahiyat Fakültesi Öğrencileri, Eğitimci Sabahattin Zaim’i Andı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mefkûre Kültür Sanat ve Düşünce Topluluğu tarafından, vefatının 14’üncü yıldönümü nedeniyle “Hocaların Hocası” olarak bilinen değerli eğitimci ve akademisyen Sabahattin Zaim anısına panel düzenlendi.

Açılış konuşmasını Mefkûre Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Şaban Karasakal’ın yaptığı panelin moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Kübra Kurtul yaptı. İlahiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencileri Saimenur Subaşı “Sabahattin Zaim’in Hayatı ve İlmi Yolculuğu”, Elif Dilara Orman “Sabahattin Zaim ve Güzel İnsan Modeli” ve Dilan Zengin “Sabahattin Zaim Hocamızın Bize Bıraktıkları” başlıkları konusunda sunum yaptı.

Panelde öğrenciler, Sabahattin Zaim’in “Bir Ömrün Hikayesi” eserinde hayatını, doğumundan eğitim yaşamına kadar olan süreç, kurumlar ve kurumlar çevresinde gelişen süreç ve etrafındaki insanlara verdiği kıymet ve hatıraları olmak üzere üç kısma ayırdığına değindi.

Sabahattin Zaim’in güzel insan modelinin önemine vurgu yapılan panelde, güzel örnekler oluşturmanın sözlerden daha etkili olduğu belirtilerek, Sabahattin Zaim gibi çağdaş rol modellerinin gençlere tanıtılmasının ihmal edilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Bir İlim Adamı Olarak Sabahattin Zaim

Panelde, Sabahattin Zaim’in bir ilim adamı olarak toplumun tümünü kucaklamasından, hayatı boyunca insan yetiştirmeye ve O’nun tabiriyle, yeni fidanlar dikmeye önem verdiğinden söz edildi; yeni fidanlar yetiştirmesi nedeniyle halk arasında “İnsan Bahçıvanı” olarak anıldığı dile getirildi.

Panelde ayrıca, “İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir.” sözünü kendisine düstur edinen, her daim çalışkanlığı, hocalığındaki başarısı, yardımseverliği, iyimserliği, sosyal ilişkilerdeki nezaket ve zarafeti ile tanınan Sabahattin Zaim’in hayatı, eğitim yaşamı, görevleri ve bizlere bıraktığı eserler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Panelin sonunda öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Önceki İçerikÖğrenci Dekanlığı’ndan Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı
    Sonraki İçerikBAMER’in Düzenlediği Konferansta Marka Kent Kavramı Ele Alındı