İlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Halen 4 bölümde eğitim vermeye devam eden fakültemiz, üçüncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Kongre ve Kültür Merkezi Bordo Salonda düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, son sınıf öğrencisi Zekeriya Güngen, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, fakülte hakkında bilgi vererek, “Fakültemiz 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başladı. Halen fakültemizde 62 akademik personel ve 7 idari personel ile birlikte 1030 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Ayrıca Temel İslâm Bilimleri ile İslâm Tarihi ve Sanatları bölümlerinde geçen yıl yüksek lisans eğitimi başladı, önümüzdeki yıl da Felsefe ve Din Bilimleri’nde bu programa başlanacaktır.” dedi.

Toplumun her alanda ilerlemesi için hem maddeye hem mânâya birlikte önem vermemiz gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu, “Eğitimde ilim, irfan ve hakikati birlikte değerlendirmeliyiz. Öğrencilerimize pozitif ilimler yanında dini ilimleri, İslâm’ın temel kaynaklarına dayalı şekilde, bu ilimlere özgü yöntemler ışığında veriyoruz.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz ise yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Mezuniyet törenlerinde kız öğrencilerin başarılarına dikkati çeken Prof. Dr. Ayaz, “Bu yılki mezuniyet törenlerinde görüyoruz ki birinciler kız öğrenciler, ikinciler kız öğrenciler, üçüncüler de kız öğrenciler. Sanırım 4, 5, 6 diye de gidiyor. Erkek öğrencilerimiz nerede, merak ediyorum? Ama kız öğrencilerimiz gerçekten Tıp Fakültesi dahil bütün fakültelerden dereceyle mezun oluyorlar. Kız öğrencilerimizi özellikle tebrik etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilerimiz Derya Orhan, Zeynep Betül Öztürk ve Rümeysa Şen’e mezuniyet belgeleri, Prof. Dr. Erol Ayaz ve Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu tarafından takdim edildi. Tören, mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin kep fırlatmasıyla sona erdi.

Önceki İçerikUluslararası Öğrencilerimiz Mezun Oldular
    Sonraki İçerikKD Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Mezuniyet ve Ant İçme Töreni Yapıldı