İİBF’de Mezuniyet Törenleri Sona Erdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) 2013-2014 eğitim öğretim döneminde enstitü, fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullarda düzenlenen mezuniyet törenleri sona eriyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri için 18 ve 19 Haziran tarihleri arasında İzzet Baysal Kültür Merkezi ile Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törenler de tamamlandı. İktisat Bölümü öğrencilerinin Bordo Salonda yapılan törenine Dekan Prof. Dr. Kamer Kasım da katıldı.
    Prof. Dr. Kasım, törende yaptığı konuşmada, mezuniyetin bir son olmadığını, eğitim öğretim hayatının devam ettiğini ifade ederek, “Bazılarınız yüksek lisans ve doktora yaparak eğitiminize devam edeceksiniz. İş yaşamında da aslında sürekli bir öğrenme süreci içersinde olacaksınız. Sınavlar da devam edecek, iş bulma süreci içinde sınavlara gireceksiniz. Dolayısıyla korkmadan ama ciddiye alarak sınavlara girin. Hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin, gerçekçi bakarak seçeneklerinizi değerlendirin.” dedi.
    1990’lı yıllardan bu yana üniversitelerin ve mezun olan öğrencilerin sayısının arttığını, dolayısıyla rekabetçi bir iş yaşamının olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kasım, özetle “Önemli olan her ne işi yapıyor olursanız olun onun en iyisi olmaya çalışın. Zaman zaman çeşitli kurumlarda çalışan mezunlarımızla karşılaşıyorum ve çok memnun oluyorum. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin buralarda yer edinmeleri çok önemli. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana her yönden çok gelişti. Amacımız bundan sonra bunu daha da ileriye götürmek. Burada mezunlarımıza önemli görevler düşüyor. Çünkü biz artık yeni bir üniversite değiliz, dolayısıyla çok sayıda mezunumuz var. Öğrencilerimizin mezuniyetten sonra birbirleriyle devam ettirecekleri iletişimleri, gelecekte AİBÜ mezunları kimliğinin oluşmasına da katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
    Mezuniyet töreni, teşekkür konuşması yapan ve mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Önceki İçerikAday Memurlar Yemin Töreni…
    Sonraki İçerikAİBÜ Personel Futbol Turnuvası Şampiyonu Belli Oldu