Hindistan’da Türk Mutfağını Tanıttı

    Eşsiz Türk mutfağını ve kültürünü, dost ve kardeş Haydarabad halkına tanıtmak üzere Hindistan Haydarabad Başkonsolusluğunun himayesinde 19 –  29 Ekim 2018 Tarihlerinde Radisson Blue Plaza otelde Türk yemekleri festivali düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ile son bulan festivalde yaklaşık 2 bin kişiye Türk Mutfağının çeşitli menüleri tattırıldı.

    Festivalde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Çavuş aşçıbaşı olarak görev aldı. Türk yemeklerine gösterilen yoğun ilgi sebebiyle Hindistan’daki magazin dergileri, yemek yazarları, yerel tv programları ve gazeteler Türk Mutfağına haberlerinde geniş yer ayırdılar.

    Öğretim Görevlisi Osman Çavuş, “Haydarabad’a Rektörlüğümüzün görevlendirmesiyle gönüllü olarak geldim. Burada yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Festival süresince, Haydarabad halkı ve medya Türklerden ve Türk yemek festivalinden bahsettiler. Yaklaşık 2 bin kişiye ilk defa Türk yemeği tattırdık ve yaklaşık 60 aşçıya Türk yemeklerini öğrettik.” şeklinde konuştu. Osman Çavuş, Bu yoğun ilgi karsısında otel yönetimini otelde bir Türk restoranı açmaya karar verdiğini de belirtti.

    Türk Mutfağının tanıtımı açısından bu güzel organizasyonda aşçıbaşı olarak görev alan akademisyenimize teşekkür ederiz.

    Önceki İçerikÜniversitemizde Görev Yapacak Kısmi Zamanlı Öğrencilerin İsim Listesi
    Sonraki İçerikİskilip Meyveciliği Her Yönüyle Üniversitemizde Düzenlenen Çalıştayda Ele Alındı