Hemşirelik Bölümü Kariyer Söyleşileri Programı Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün organize ettiği Kariyer Söyleşileri Programı BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 3 numaralı amfide gerçekleştirildi.

Programda BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu İlçe moderatörlük yaparken İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Üyesi ve Genel Sekreteri Mustafa Yaman konuşmacı olarak yer aldı. Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Mustafa Yaman’ın Gözünden İzzet Baysal

Prof. Dr. Arzu İlçe programın açılışında konuşmacı Mustafa Yaman’ın özgeçmişini katılımcılara aktarıp konuşmasını yapması için Mustafa Yaman’ı kürsüye davet etti. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Yaman, çok ulvi ve kutsal bir mesleği icra etmek isteyen öğrencileri tebrik etti. Hemşirelik mesleğinin önemine ve zorluklarına değinen Yaman, doktorların en önemli yardımcısının hemşireler olduğunun altını çizdi. Merhum İzzet Baysal ile 1987 yılında tanıştığını belirten Yaman, 13 yıl Merhum İzzet Baysal ile çalıştığını ifade etti. Merhum İzzet Baysal’ın yaşamını kısaca katılımcılara aktaran Yaman, Merhum İzzet Baysal’ın kendi sesinden anlatımıyla bazı anılarını izletti. Merhum İzzet Baysal’ın 22 Aralık 1986’da İzzet Baysal Vakfı’nı kurduğunu dile getiren Yaman, vakfın bu zamana kadar yaptığı eserler hakkında bilgi verdi. Merhum İzzet Baysal’ın aldığı ödüller hakkında konuşan Yaman, İzzet Baysal’ın hayatından kesitler sunan fotoğrafları katılımcılara izletti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin açılış sürecini anlatan Yaman, Boluluların Boluspor’u ve Merhum İzzet Baysal’ı çok sevdiğini söyledi. Merhum İzzet Baysal’ın kişiliği ve karakteri hakkında detaylar veren Yaman, “Bolu deyince İzzet Baysal, İzzet Baysal deyince Bolu akla gelir” diyerek sözlerini noktaladı.

Yaman’ın sözlerini noktalamasının ardından Prof. Dr. Arzu İlçe Mustafa Yaman’a çiçek takdim etti. Çiçek takdimiyle birlikte program sona ererken programa katılan öğrenciler Merhum İzzet Baysal’ın kabrine giderek dua edip kabrine çiçek bıraktı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/fesm
    Önceki İçerikBAİBÜ’de Kalite Öğrenci Çalıştayı Yapıldı