Hayati İnanç’ın BAİBÜ’deki Söyleşisine Büyük İlgi

Kendine ait üslubuyla anlattığı hayata dair öyküleriyle gönülleri fethederek büyük bir hayran kitlesine ulaşan Şair ve Yazar Hayati İnanç, Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen  “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşide, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin konuğu oldu.

Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen söyleşiye; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Altundağ ve dernek üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayati İnanç Sevgisi Salona Sığmadı

Katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 1200 kişilik salonda, sahne ve merdivenler dahil oturacak yer kalmadı. Divan edebiyatından okuduğu beyitler eşliğinde yaşama dair önemli nasihatlerde bulunan Hayati İnanç, hayattan çıkarılması gereken dersleri, etkili üslubuyla öğrenciler ve katılımcılarla paylaştı.

Hayati İnanç, Kendine Has Üslubu ve Paylaşımlarıyla Katılımcıları Mest Etti

Zamanın kıymetini bilmenin önemine dair vurgusunu, Divan edebiyatının önemli şairlerinin beyitlerinden örneklerle güçlendiren Hayati İnanç, tarihimizden, kültürümüzden ve Türkçemizden anlattığı öykülerle katılımcıları mest etti. Dünyayı ahiretten bakarak yaşamanın kıymetini, ahiret inancının, sabrın ve şükrün önemini, gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında önemli iz bırakan olaylarla birleştirerek, edebi bir dille anlattı.

Nâbi Sevgisi Eşliğinde Keyifli Bir Sohbet

Divân şairi Nâbi’ye olan sevgisini, Nâbi’den okuduğu şiirler eşliğinde anlatarak, katılımcıları keyifli bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç, “Birçok şairden etkilenmişimdir. Bu isimlerin başında da Nabi gelir. Şiirde üstadım O’dur. 40 yıldan bu yana divânıyla meşgulüm ve mahşerde karşılaştığımızda tanıyacağıma eminim.” dedi.

Katılımcılara Vasiyetini Okumalarını Tavsiye Etti

Yaşamına dair kesitlerden örnekler vererek söyleşiye devam eden Hayati İnanç, “Bir süre önce geçirdiğim kalp krizi sonucu, hastanede tedavi sürecim olmuştu. Bu süreçte doktorla olan sohbetimde, bana bir kitabı okumam konusunda tavsiyede bulunmuştu. İşaret ettiği kitabı okudum ve ardından vasiyetimi hazırlamaya başladım. Vasiyetimi internet aracılığıyla da paylaştım. Ben ömrümü tamamladıktan sonra bu vasiyetimi, benimle öbür dünyada karşılaşan herkese soracağım. ‘Vasiyetim için ne yaptın?’ diye soracağım. Bu nedenle, salonda bulunanlardan vasiyetimi okumalarını istiyorum.” diye konuştu.

Hayati İnanç, Kitap Okumanın Önemini Vurguladı

Herşeyin bir vakti zamanı olduğunu, ancak kitap okumanın vakit, yer, mekân ya da yaş ile sınırlandırılamayacağını dile getiren Hayati İnanç, herkese kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Her daim yüzünü çevreleyen içten tebessümü, sıcaklığı ve sempatikliği eşliğinde gerçekleştirdiği renkli söyleşiyle bir kez daha katılımcıların yüreklerini ısıtan Hayati İnanç, salondan alkışlar arasında ayrıldı.

Söyleşinin sonunda Hayati İnanç’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından tablo ve hediye takdiminde bulunuldu.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/sy35
    Önceki İçerikBAİBÜ Öğrencilerine Yönelik Uluslararası Kariyer Gelişim Programı Gerçekleştirildi
    Sonraki İçerik135. Avrupa Birliği Sertifika Programı