Gümüşhane’liler AİBÜ’de Düzenlenen Panelde Buluştu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), “Gümüşhane’nin Tarihi, Kültürü, Tarımı ve Sanayisi” konulu düzenlediği panelle Bolu’da yaşayan Gümüşhaneliler bir araya getirdi. Gümüşhane’nin düşman işgalinde kurtuluşunun 97. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen panele AİBÜ Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkan yardımcısı İhsan Ağcan, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Köse katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Coşkun “İnsanımızın, milletimizin kültürel gelişim,i tarihi şuuru ve geçmişte yaşadığı tecrübelere sırtını dayayarak geleceği bu noktada şekillendirmesi  büyük önem taşıyor. Gümüşhanenin kurtuluşu vesilesiyle düzenlediğimiz bu programa katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıların devam etmesi en büyük temennimiz.” dedi.

Panelde, Prof.Dr.Osman Köse Gümüşhane’nin tarihi hakkında bilgiler paylaşırken, AİBÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Macit Demirer Gümüşhanenin yetiştirdiği ilim ve tasavvuf insanı Ziyaeddin Gümüşhanevi’nin hayatını tanıttı.  Panelde, AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Abdullah Durakoğlu, Gümüşhane’nin işgal yıllarında yaşadıklarını ve işgalden kurtuluş sürecini anlatırken Bolu MYO Öğretim Görevlisi Serdar Kaçamer, Gümüşhane’nin ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgi verdi.

Yaşlısı, genciyle düzenlenen programa büyük ilgi gösteren Gümüşhaneliler Rektör Coşkun’a memnuniyetlerini dile getirirken, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, “Gümüşhane’nin düşman işgalinde kurtuluşunun 97. Yıl dönümünde böyle anlamlı bir program düzenleyen ve hemşehrilerimizi biraraya toplayan AİBÜ ve sayın rektörüme çok teşekkür ediyorum.” dedi. Program sonunda misafirlere AİBÜ Sosyal tesislerinde akşam yemeği verildi.

Önceki İçerikAİBÜ Hayırseverlerin Katkılarıyla Büyümeye Devam Ediyor
    Sonraki İçerik2015 Yılı Teknogirişim Sermayesi Desteği Başvuruları Uzatıldı