GMYO Özel Güvenlik ve Koruma Programına Ek Yerleştirme İle Yerleşen Adayların Dikkatine!

Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen adayların kayıt için 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda belirtilen Bk. 2 koşulunu sağlamaları gerekmektedir.

Bk. 2    Bu programa kayıt yaptırabilmek için “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun”un 10. maddesi d, f bentleri ile “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik”in 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.

5188 SAYILI ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN

Özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartlar için: TIKLAYINIZ

Programa yerleşmiş adaylar, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’da, Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te ve Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilmiş olan şartlara sahip olduklarını kanıtlayan belgeleri 30 Eylül 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine elden teslim etmelidir. Bu tarihe kadar evraklarını teslim etmeyen öğrencilerin ders kaydı yapılmayacaktır.

TESLİM EDİLMESİ GEREKEN İKİ (2) BELGE:

1. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin (d) bendi gereğince ilgili makamlardan ya da e-devletten alınacak bir adet Adlî Sicil Kaydı Belgesi.
    2. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin “Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak” hükmünü amir olan (f) bendi ile ilgili Yönetmeliğin “Sağlık Şartları” başlıklı 18. maddesi gereğince tam teşekküllü bir hastaneden (bir devlet ya da üniversite hastanesinden veya özel bir hastaneden) alınacak “Özel Güvenlik Görevlisi Olur” ibareli Sağlık Kurulu Raporu.

Tüm adaylarımızı tebrik eder, başarılar dileriz.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/pag5
    Önceki İçerikTaziye Mesajı ( Doç. Dr. Sabahaddin Ünalan’ın Kayın Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikErasmus+ ve Mevlana Değişim Programı YDS Belirleme Sınavı Başvuruları HK.