Gerede Uygulamalı Bilimler YO, İlk Mezunlarını Verdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk mezunlarını vermenin sevinci ve gururunu yaşadı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen törende, Bankacılık ve Finans Bölümü’nden 94 öğrenci mezun oldu. Törene, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Gerede Uygulamalı Bilimler YO Müdürü Prof. Dr. Şahabettin Güneş, Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kadir Murat Altıntaş ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şahabettin Güneş, günümüz dünyasında rekabetin her alanda çok arttığına işaret ederek, “Sizler burada aldığınız eğitimin ve donanımın üzerine sürekli yeni tuğlalar koyma azminden hiç uzaklaşmamalısınız. Aldığınız diplomanın size hangi kapıları açacağının, sizin bundan sonraki durup tükenmek bilmeyen yeni şeyler öğrenme çabanızla yakından ilgili olacağını unutmamanız gerekir. Sizleri Gerede’de kariyer basamaklarını tırmanırken görmek bizleri çok mutlu edecektir.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, devlet üniversitesi olmasının yanı sıra İzzet Baysal Vakfı’nın desteğiyle gelişen ve ülkemize örnek olan AİBÜ ile Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hakkında ailelere bilgi verdi. Yüksekokulun toplam bölüm sayısının 6 olduğunu ifade eden Coşkun, “Bu bölümleri de aktive etmeye çalışıyoruz. Bu sene mevcut bölümümüze ilaveten 2 yeni bölümümüze daha öğrenci alacağız. Dolayısıyla yüksekokulumuzun bölüm sayısı Eylül ayı itibariyle 3’e çıkmış olacak. Diğer 3 bölümle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Kalkınma Bakanlığı’nın verdiği destekle de okul binamız bitiyor. İnşallah tüm çalışmalarımızı gelecek seneye kadar bitirmiş olacağız.” dedi.

Tören, başta Rektör Coşkun olmak üzere öğretim elemanlarından mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin, keplerini havaya fırlatmasının ardından sona erdi.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikMühendislik Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Törenleri Gerçekleştirildi