Gerede MYO’nun Projesine Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan Destek

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nun ‘Ayakkabı Yapımında Yeni Tasarımların ve Üretim Tekniklerinin İncelenmesi’ projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Leonardo Da Vinci Hareketlilik programı çerçevesinde kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans 2013 yılı Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci Hareketlilik programı kapsamında kabul edilen projeler açıklandı. AİBÜ Gerede MYO’nun 2013-1-TR1-LEO02-50387 referans numaralı ‘Ayakkabı Yapımında Yeni Tasarımların ve Üretim Tekniklerinin İncelenmesi’ adlı PLM projesi desteklenmeye değer görüldü.

Koordinatörlüğünü AİBÜ öğretim üyesi ve aynı zamanda AB projelerinde Ulusal Ajans uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Serkan Çakır’ın yaptığı ve Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile Tekstil, Giyim, Deri ve Ayakkabı Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan projede, katılımcıların ayakkabı ve yan sanayisiyle ilgili mesleki bilgilerini arttırmak ve yurtdışındaki teknolojik gelişmelerin takip edilmesi hedefleniyor.

65 bin 600 avro hibe edilecek proje kapsamında bu yıl ile 2014 yılında İspanya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki kuruluşlara teknik geziler düzenlenecek. Projenin ortakları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma ve Geliştirme Vakfı (TASEV), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD), Bolu Ayakkabıcılar Odası ile özel işletmeler yer alıyor.

Önceki İçerikRektör Yardımcısı Bahar, TRT Haber’in Konuğu Oldu
    Sonraki İçerik11. Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasında İkincilik