Gerede MYO’da 3. Geleneksel Pilav Günü

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu, Gerede Yurtkur Müdürlüğü işbirliği ile “3.Geleneksel Pilav Günü”  etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe öğrenciler, mezun öğrenciler ve daha önce görev yapmış öğretim elemanları, akademik ve idari personel ile Gerede Kaymakam Vekili  Mustafa ŞAHİN, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal ATAY, Gerede Milli Eğitim Müdürü Mustafa CAMCI, Yurt-Kur Bölge Müdür Şerafettin ÇİLKARA, Gerede Yurtkur Müdürü Metin SOLMAZ, İl Emniyet Müdürü Veli Gözütok, Gerede Kent Konseyi Başkanı Yücel YILMAZ, Gerede Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürleri  Prof. Dr. Erdal KEREY, Öğr.Gör. Eyüp AYCAN, Bolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yahya ALTUNPAK Bolu Elginkan Vakfı Müdürü Murat Özen, Nova Genel Müdürü Halil Alioğlu, Linter Tekstil Genel Müdürü İrfan AKKUŞ, Gentuğ Tekstil Müdürü Erkan Koçak, Yeni Real Tekstil Müdürü Barış YEMİŞÇİ, Hayırsever İşadamı Halil Ünver ve pek çok davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin AKÇAKALE, bu yıl üçüncüsü yapılan pilav gününde birkaç güzel etkinliği bir araya getirdiklerini belirterek, her yıl 31 Mayıs’ın “Sigarasız Dünya Günü” olarak kutlandığını, bu kapsamda Gerede Kaymakamlığı’nın “Sigaradan Bizi Koruyun” sosyal sorumluluk projesini yaptığını, çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, bu yapılan etkinliklere okul ve öğrencilerimizle desteklediklerini ifade ettiler. Bu günün düzenlenmesinde maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Gerede Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Metin SOLMAZ ise konuşmasında,  “Gerede Yurt Müdürlüğümüz 280 kız, 320 Erkek toplam 600 öğrenciye, 14 kadrolu 33 hizmet alımı Şirket Çalışanı ile toplam 47 personelle öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Yurt Müdürlüğü olarak bu öğrencilerin % 32’sini barındırmaktadır. Okulunuzun akademik ve idari personeli ve yurt müdürlüğü personeli olarak bizler görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren Akademik ve idari personele, yurt müdürlüğü personeli arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ettiğini belirtti, erkesin bir hedefi olmalı. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız.  Her geçen gün yaygınlaşan ve sigaraya başlama yaşı 13-14’lere kadar düşen öğrencileri sigaranın zararlarından korumak, sigaranın maddî ve manevî zararlarının anlatılması, sigara ile mücadeleye dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturularak toplumsal bir bilinç oluşturulması için Sigaradan bizi koruyun Sosyal sorumluluk projesiyle üniversite gençliğine ulaşılmaya çalışılması bizleri de sevindirmiştir. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor Artık düşünmeyi, seçmeyi, ayırt etmeyi öğrenmelisiniz” dedi.

Daha sonra, ”Sigaradan Bizi Koruyun” kampanyası kapsamında, Ümmü Gülsüm COSKUN, “UYAN BABA” adlı şiirini seslendirdi.

Eski mezunlardan Zekai ULAŞ ise, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu mezun olmaktan gurur duyduğunu belirterek, 2012 DGS ile ODTÜ makine mühendisliğini kazandığını, burada eğitim hayatı boyunca emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Üniversitemize adını veren ve kuran, vakfıyla devamlı destek olan Rahmetli İzzet Baysal’a şükranlarını sunduğunu belirterek, her zaman kendisine duacı olduğunu söyledi. Gerede Meslek Yüksekokulunun gelişmesinde emeği geçen ve yapılan çeşitli organizasyonlarda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kişilere plaketleri takdim edildi.

Ayrıca 2012-2013 Gerede Meslek Yüksekokulu Bahar Dönemi futbol ve voleybol turnuvasında ilk üçe giren takımlara kupaları takdim edildi.

Törenden sonra tüm katılımcılarımıza ve öğrencilere “Etli Pilav ve Tatlı” ikram edildi.

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencisi Mert AKSU’nun mini konser verdiği pilav günü etkinliğinde,  Geredeli sevilen sanatçı Ramazan ÇELİK türküleriyle salonda bulunan gençleri coşturdu.

Önceki İçerikAh Turkchem!
    Sonraki İçerikGüzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi, AB Projesi Kapsamında Bulgaristan’daydı