Gerede MYO, Deri Teknolojisi Alanında Sudan Cezire Üniversitesi’ne Destek Olacak

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı ile Sudan Cezire Üniversitesi arasında deri teknolojisi eğitimi konusunda iş birliği kararı alındı. Bu kapsamda Gerede MYO, deri teknolojisi alanındaki deneyimlerini Cezire Üniversitesi’yle paylaşacak.

Deri sektörünün kalbi Gerede’de 20 yılı aşkın süredir deri teknolojisi alanında yöneticiler ve teknikerler yetiştiren Gerede MYO, uluslararası alandaki iş birliği çalışmalarına devam ediyor. Ayakkabı ve deri teknolojisi alanında Avrupa’daki üniversiteler ile bilimsel çalışmalarını sürdüren Gerede MYO, Sudan Cezire Üniversitesi’yle de iş birliği yapma kararı aldı.

Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, yaptığı açıklamada, deri teknolojisi alanında uluslararası platformlarda yapılan iş birliği çalışmalarının önemine değindi. Ülkemizde Deri Teknolojisi Programı mezunlarının istihdam olanakları açısından avantajlı olduklarını vurgulayan Akçakale, iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısının daima açık olduğunu söyledi.

Bu alanda eğitim almak isteyen öğrencilerin Gerede MYO’yu tercih edebileceklerini belirten Akçakale, “Büyük ve donanımlı bir deri atölyesine sahibiz. Ayrıca deri sanayisinin önemli yer tuttuğu Gerede ilçemiz, öğrencilerimiz için önemli bir ders ve uygulama sahası konumunda. Bu açılardan Deri Teknolojisi Programımız hem eğitim hem istihdam açısından önemli avantajlara sahip.” dedi.

Önceki İçerikSürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi İleri ingilizce Kursu Duyurusu
    Sonraki İçerikKPSS-2016/1 Sonuçlarına Göre Üniversitemiz Kadrolarına Yerleştirilen Adayların Dikkatine