“Gerede-Bolu-Düzce Üzerinden Geçecek Yüksek Hızlı Tren Güzergahı, Kuzey Anadolu Fay Hattının Verebileceği Zararı En Aza İndirecek”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansta konuşan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Ankara-İstanbul arasına yapılacak yüksek hızlı tren güzergahının Ankara-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-Gebze-İstanbul olması gerektiğini vurgulayarak, bu güzergahın Kuzey Anadolu fay hattının verebileceği muhtemel zararı en aza indireceğini söyledi.

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından “Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi: Alternatif Güzergah Önerisi” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansı; Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ural, Ak Parti Gerede İlçe Başkanı İsmail Çetin, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, stk temsilcileri, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş, yüksek hızlı trenin ülke kalkınmasındaki önemini vurguladı. Gerede’nin stratejik konumunun getirdiği avantajları sıralayarak, yüksek hızlı trenin sosyoekonomik açıdan ilçeye getireceği katkıları değerlendirdi.

Yüksek hızlı trenin alternatif güzergahlarının ele alındığı konferansta konuşan Prof. Dr. Ayhan Şamandar ise, yakın geçmişte fizibilitesi yapılan güzergahın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Şamandar, Ankara-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-Gebze-İstanbul hattının ideal bir güzergah olduğunu kaydederek, bu güzergahın Kuzey Anadolu fay hattının verebileceği muhtemel zararı en aza indireceğini söyledi.

Konferans, hediye takdiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikBTSO Genç Girişimciler Heyetinden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikÖSYM Yükseköğretim Kurumları Sınavı Görevli Tercih İşlemleri (2019-YKS1/2/3)