Genç Yazarlar Medeniyet Öncülerini İlahiyat Fakültesinde Anlattılar

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mefkûre Kültür Sanat ve Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Medeniyet Öncüleri’ programına,  TV Programcısı-Akademisyen Halil İbrahim Uzun ve TV Programcısı-Yazar Mustafa Toprak katıldı.

Uzun ve Toprak, medeniyet değerlerimizi güncel anekdotlarla katılımcılara anlatarak Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç’in henüz 18-20 yaşlarında iken sorguya çekildikleri mahkemede arkadaşına kendisini savunması için söylediği “Kalk! Kendini aşkla, şiirle, şevkle savun. Kalbinden büyük olan ne varsa sil at ve kendini savun.” Sözlerini söylediğini aktardılar. Medeniyet idrakinin bu cümlelerde yer bulduğunu ifade eden konuşmacılar Medeniyet öncülerinin her ne kadar kitabî olsa da hayatın içinde olduğunu belirterek bunlara örnekler verdiler.

Halil İbrahim Uzun’un okuduğu şiir ve soru-cevap kısmının ardından program, Mefkûre Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Şaban Karsakal’ın hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Önceki İçerik2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında “İslam, Bilim ve Teknoloji” Paneli Düzenlendi
    Sonraki İçerikModel Davranışlar Konferansları ‘Oruç ve İnfak’ Konusu ile Devam Etti